Facebook
27.07.2011 11:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook javno objavil zasebne videoposnetke uporabnikov

Pazite, katere videoposnetke objavljate na socialnem omrežju Facebook!
Pazite, katere videoposnetke objavljate na socialnem omrežju Facebook!

Socialno omrežje Facebook in zasebnost nikoli nista bila prijatelja in kot vse kaže še dolgo ne bosta. Trenutno najbolj priljubljeno socialno omrežje si je namreč ponovno privoščilo spodrsljaj, ki je marsikaterega uporabnika spravil v zadrego. Zaradi programskega hrošča so bili vsi zasebni videoposnetki uporabnikov Facebooka na voljo javnosti. To je obsegalo pomanjšano začetno sliko, naslov in opis posnetka.

Čeprav programski hrošč naključnim uporabnikom ni dovolil predvajanja zasebnih videoposnetkov, so si mnogi uporabniki priljubljenega socialnega omrežja zaradi tega nakopali precej težav. Iz pomanjšane začetne slike, naslova in opisa videa je namreč že mogoče sklepati, kakšna je njegova vsebina. Najbolj žalostno je to, da so Facebookovi programerji za odpravo programskega hrošča potrebovali kar dober teden dni.

Najnovejši spodrsljaj Facebookovih programerjev jasno kaže na to, da moramo biti sila previdni pri tem, kaj objavljamo na priljubljenem socialnem omrežju. Ker se podobni »spodrsljaji« lahko pojavijo še v prihodnje, vam priporočamo, da na Facebooku objavljate le tisto, kar je »javno dobro« oziroma tiste vsebine, ki vam v nobenem primeru ne morejo škoditi. Najnovejši spodrsljaj priljubljenega socialnega omrežja je pričakovano ponovno obudil podpornike Googlovega socialnega omrežja Google+. Ta namreč za razliko Facebooka zna izjemno dobro poskrbeti za zasebnost uporabnikov. Je torej že prišel čas, da vsi Facebook zamenjamo za Google+?


Prijavi napako v članku