Facebook
24.12.2012 15:28

Deli z drugimi:

Share

Facebook bo vašo zasebnost prodajal za en ameriški dolar

Facebook je oglaševalcem omogočil, da lahko uporabnikom, ki niso njihovi »prijatelji« oziroma »sledilci«, pošiljajo reklamne oglase. Za to morajo oglaševalci Facebooku odšteti preračunanih 75 evrskih centov na sporočilo.
Facebook ukinja glasovanje uporabnikov
Facebook ukinja glasovanje uporabnikov

Vsa družbena omrežja ravnajo z osebnimi podatki uporabnikov kot svinja z mehom, med njimi pa kakopak izstopa Facebook, saj so ga varuhi osebnih podatkov že večkrat ujeli z rokami v vreči. Kljub temu ta še vedno deluje v smeri brezbrižnega kršenja zasebnosti uporabnikov, saj je ravno pred kratkim poskusno uvedel možnost služenja na račun dostave sporočil uporabnikom, ki niso pošiljateljevi prijatelji.

Za novim plačilnim sistemom na priljubljenem družabnem omrežju kakopak stojijo oglaševalci, ki bodo morali za dostavo sporočil uporabnikom, ki niso njihovi »prijatelji« oziroma »sledilci«, Facebooku odšteti preračunanih 75 evrskih centov na sporočilo. Relativno visoka cena na sporočilo naj bi oglaševalce sicer odvračala od masovnega pošiljanja reklamnih oglasov, vendar jih bo Facebook zagotovo spodbujal k temu, saj si bo na ta račun polnil njegov »obubožan« proračun.

Uporabniki priljubljenega družabnega omrežja Facebook se bodo sporočilom oglaševalcev lahko deloma izognili le, če bodo vključili napredno filtriranje e-pošte, saj bodo s tem v vstopni mapi videli pretežno sporočila od prijateljev. Novost vključimo tako, da kliknemo na ključavnico zgoraj desno (desno od povezave Home) ter izberemo »Message filters« in »Strict Filtering«.


Prijavi napako v članku