Varnost
04.09.2014 08:23

Deli z drugimi:

Share

F-Secure poskrbel za varnost gesel

Z zlorabo uporabniških imen in gesel, krajami identitet, vdori v računalnike, mobilne naprave in strežnike ponudnikov storitev se soočamo že dnevno.
F-Secure poskrbel za varnost gesel
F-Secure poskrbel za varnost gesel

Ko pride do zlorabe uporabniških imen in gesel, kraje identitet, vdora v računalnik ali česa podobnega, je prvi ukrep zamenjava gesla. Kaj pa, če imamo takih storitev več in bi morali imeti kar naenkrat deset ali več gesel, ki bi si jih morali zapomniti? Ponavadi uporabljamo isto geslo za več storitev in tako omogočimo nepridipravom dostop do večine storitev, ki jih uporabljamo. Pravzaprav bi morali imeti za vsako storitev svoje geslo, ki bi moralo biti dovolj dolgo in dovolj zapleteno, da se ga ne bi dalo ugotoviti. Seveda je to misija nemogoče za večino ljudi.

Sedaj je F-Secure tem problemom naredil konec. Napisali so program, ki varno shrani vaša bolj ali manj zapletena gesla, do katerih dostopate z glavnim geslom. Gesla program zakodira in so tako drugim osebam nedostopna. Uporabljamo lahko svoja gesla ali pa prepustimo programu, da generira svoje unikatno geslo glede na pogoje, ki jih mu določimo. Tako imamo lahko dolga in zapletena gesla, ki si jih ne moremo zapomniti, in sicer za vsako storitev posebej. Lahko jih poljubno pogosto menjamo, brez bojazni, da bi jih pozabili, saj imamo zdaj program, ki nam pri tem pomaga.

Prednost takega načina uporabe gesel pa je tudi, da posameznih gesel ni več treba tipkati, kar pomeni tudi dodatno varnost, saj tudi brez »tempest« opreme nepridipravi ostanejo praznih rok pri prisluškovanju tipkovnicam.

Več o tem si lahko preberete na www.megalith.si.

Kaj program omogoča?

Program nudi varen in enostaven dostop do vaših prijavnih podatkov, samodejno prijavo, generator varnih gesel, novice o večjih hekerskih incidentih in močno enkripcijo vaših podatkov (gesel, uporabniških imen in drugih podatkov). Za manj kot dva evra na mesec pa si lahko naročite sinhronizacijo podatkov na vseh vaših napravah.

Program je na voljo za okolja Windows 7 ali novejša, Mac OS X 10.7 ali novejša, iOS5 ali novejša in Android 4.0 ali novejša.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več