Programska oprema
06.04.2006 15:50
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

F-Secure bo internet naredil varen kot dolina Moominvalley

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, sporoča, da bo pričelo 17. aprila 2006 prodajati posebno različico programa F-Secure Internet Security 2006 z uporabniškim vmesnikom, ki bo vseboval priljubljene Moomine.

Like Moominov je leta 1940 ustvaril Finec Tove Jansson in so izjemno priljubljeni na Finskem, Japonskem, v Skandinaviji ter nekaterih drugih evropskih državah. Znani so po svojem pozitivnem, odprtem, strpnem, liberalnem odnosu do življenja. Tveganja in občasne težave rešujejo z optimizmom, pozitivnim odnosom in pogumom.

“Svet je zelo razburljiv,” pravi Moominpappa, skromni oče družine Moomin. “Dobro je, da ga raziskujemo in se učimo nove stvari o njem. Vendar moramo biti pazljivi, da ne zaidemo v težave.” Tak nasvet je uporaben tudi na internetu, ki je podoben električnemu naboju, ki se ob nevihtah pojavi okoli Hattifattenerjev.

Mikko Hypponen, vodja raziskovalcev pri podjetju F-Secure, komentira: “Po mojem mnenju pisci virusov spominjajo na lik Stinky-a iz doline Moominvalley. Pripravljeni smo na spopad z njimi, saj smo za našega vzornika vzeli neustrašnega Little My-a!”

Pri podjetju F-Secure želijo uporabnikom Moomin različice programa Internet Security 2006 omogočiti, da bo internet postal tako varen, kot je varna dolina Moominvalley.


Prijavi napako v članku