Telefoni
09.09.2013 14:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropska unija vse bližje ukinitvi mobilnega gostovanja

Če bo Evropski parlament osnutek zakona o ukinitvi mobilnega gostovanja sprejel v nespremenjeni obliki, bi ta lahko pričel veljati že v naslednjem letu. Z njim bi kakopak največ pridobili uporabniki, ki veliko potujejo po Evropi, saj bi bili tako klici kot mobilni internet občutno cenejši kot danes.
Čez dobro leto dni naj bi se občutno pocenila telefoniranje in uporaba mobilnega interneta pri gostovanju v državah Evropske unije.
Čez dobro leto dni naj bi se občutno pocenila telefoniranje in uporaba mobilnega interneta pri gostovanju v državah Evropske unije.

Evropska komisija je nedavno prijetno presenetila s pripravo osnutka zakona, ki naj bi že v dobrem letu dni odpravil vsakršno obliko gostovanja za evropske uporabnike storitev mobilne telefonije. Z njim bi kakopak največ pridobili uporabniki, ki veliko potujejo po Evropi, saj bi bili tako klici kot mobilni internet občutno cenejši kot danes. Če bo Evropski parlament osnutek zakona sprejel v nespremenjeni obliki, bi ta lahko pričel veljati že v naslednjem letu in ne leta 2015, kot je bilo sprva napovedano.

Ukinitev gostovanja za uporabnike storitev mobilne telefonije v Evropski uniji bo za Evropsko komisijo predstavljal precejšen zalogaj, saj danes v Evropi posluje že več kot 100 različnih ponudnikov storitev mobilne telefonije, medtem ko jih v ZDA najdemo le šest, na Kitajskem pa komajda tri. Evropska komisija naj bi po neuradnih izračunih morala za izpeljavo projekta nameniti kar 110 milijard evrov denarnih sredstev oziroma 0,8 odstotka proračuna Evropske unije. Nad predlogom ukinitve gostovanja za evropske uporabnike storitev mobilne telefonije pa so kakopak najmanj navdušeni ponudniki tovrstnih storitev, saj naj bi ti s tem letno izgubili okoli sedem milijard evrov zaslužka.


Prijavi napako v članku