Telefoni
04.04.2014 06:10
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropska unija odpravila stroške mobilnega gostovanja

Čez dobro leto se bo občutno pocenilo telefoniranje in uporaba mobilnega interneta pri gostovanju v državah Evropske unije.
Čez dobro leto se bo občutno pocenilo telefoniranje in uporaba mobilnega interneta pri gostovanju v državah Evropske unije.

Evropska komisija je lani septembra presenetila s pripravo osnutka zakona, ki naj bi že v dobrem letu dni odpravil vsakršno obliko gostovanja za evropske uporabnike storitev mobilne telefonije. Z njim bi kakopak največ pridobili uporabniki, ki veliko potujejo po Evropi, saj bi bili tako klici kot mobilni internet občutno cenejši kot danes. Najambicioznejši projekt Evropska komisija v zadnjih 26 letih reform na evropskem telekomunikacijskem trgu se bo kmalu uresničil, saj je Evropski parlament sprejel njen predlog, po katerem bodo najkasneje do 15. decembra 2015 ukinili vse stroške mobilnega gostovanja v Evropski uniji.

Ukinitev gostovanja za uporabnike storitev mobilne telefonije v Evropski uniji bo za Evropsko komisijo predstavljal precejšen zalogaj, saj danes v 28 državah članicah posluje že več kot 100 različnih ponudnikov storitev mobilne telefonije, medtem ko jih v ZDA najdemo le šest, na Kitajskem pa komajda tri. Nad sprejetim predlogom ukinitve gostovanja za evropske uporabnike storitev mobilne telefonije pa so kakopak najmanj navdušeni ponudniki tovrstnih storitev, saj naj bi s tem letno izgubili okoli sedem milijard evrov zaslužka. Ponudniki so namreč Evropski komisiji že pričeli groziti z množičnim odpuščanjem zaposlenih.


Prijavi napako v članku