Računalništvo, telefonija
16.05.2020 09:00

Deli z drugimi:

Share

ESET poenostavlja upravljanje varnosti na oddaljenih računalnikih

.. Z upravljavsko konzolo v oblaku brez dodatnih investicij do popolnega nadzora nad zaščito službenih ali domačih računalnikov ..
ESET poenostavlja upravljanje varnosti na oddaljenih računalnikih
ESET poenostavlja upravljanje varnosti na oddaljenih računalnikih

Izredni ukrepi niso spremenili samo lokacije dela uporabnikov, ampak so izpostavili tudi nove izzive pri upravljanju informacijske varnosti. Delo od doma, bodisi na službenih bodisi na domačih računalnikih, je povečalo tveganja glede vdorov in okužb. Sistemski skrbniki so poleg tega izgubili nadzor nad obnašanjem računalnikov, ki so ga prej vršili preko notranjega poslovnega omrežja.

Celovita rešitev za varovanje in upravljanje

Da bi sistemski administratorji ohranili nadzor nad zaščito in delovanjem računalnikov, ki jih zaposleni uporabljajo pri delu od doma, so v podjetju ESET, ki je vodilni EU-ponudnik poslovne protivirusne zaščite, oblikovali poseben paket varnostnih rešitev. Gre za zbirko ESET Endpoint Protection Advanced Cloud, ki združuje nagrajene rešitve ESET Endpoint Security, ESET File Security in ESET Full Disk Encryption z napredno rešitvijo za upravljanje v oblaku ESET Cloud Administrator.

Ta rešitev omogoča oddaljeno upravljanje vseh varnostnih programov ESET, ki jih uporabljate za zaščito poslovnega omrežja. In kar je še posebej privlačno – ne zahteva nakupa, namestitve in vzdrževanja dodatne strojne opreme. To pomeni, da si po eni strani zmanjšate skupne stroške varnostne rešitve, po drugi strani pa se lažje osredotočite na zagotavljanje visoke varnosti, ki je zaradi enostavnosti rešitve še toliko bolj učinkovita.

Kaj pridobite z upravljanjem zaščite v oblaku

ESET Cloud Administrator deluje kot storitev programske opreme v oblaku. Zato ne zahteva namenske strojne opreme, niti nameščanja in priprave upravljavske konzole. Celotna nastavitev, nadgradnje in upravljanje s certifikati se izvedejo samodejno, v ozadju. Preprosto dobite varen spletni dostop do celotnega upravljanja omrežne varnosti na enem mestu.

Prek te storitve se izvede priprava in oddaljena namestitev varnostnih programov v uporabniške naprave. Po namestitvi ti programi samodejno poročajo o stanju posamezne naprave, s čimer se vzpostavi nadzorovano omrežje. Statusi vzpostavljenega omrežja se prikazujejo v interaktivnih nadzornih ploščah, kjer se podatki iz uporabniških naprav združujejo v intuitivnih grafikonih in preglednicah. Skrbniki lahko pri tem vrtajo v globino in pregledujejo delovanje naprav, grožnje in objekte v karanteni.

Poleg tega lahko skrbniki oddaljeno nastavljajo varnostne programe v skladu s krovno varnostno politiko, in to celo na ravni statičnih in dinamičnih skupin uporabnikov. Odgovorni za informacijsko varnost so o vsaki odkriti grožnji v uporabniških napravah obveščeni samodejno, kar zagotavlja takojšen odziv na varnostna tveganja.

Več najdete na www.eset.com/si/poslovni-uporabniki (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku