Varnost
21.04.2023 12:45

Deli z drugimi:

Share

ESET imenovan za najboljšega igralca v Radicatijevi tržni raziskavi

Radicati je poročilu »APT Protection – Market Quadrant 2023« uvrstil platformo za kibernetsko zaščito ESET PROTECT v sam vrh rešitev za obrambo pred naprednimi dolgotrajnimi grožnjami.

Ena vodilnih tržnih raziskovalnih hiš na področju informatike in telekomunikacij Radicati Group je kibernetske varnostne produkte ESET PROTECT uvrstila med vodilne rešitve za zaščito pred naprednimi trajnimi grožnjami (APT – advanced persistent threats) za leto 2023. Kot so pojasnili v podjetju Si splet, ki v Sloveniji zastopa vodilno evropsko kibernetsko varnostno podjetje ESET, ta uvrstitev odraža tako širino in globino funkcionalnosti njihovih produktov kot tudi trdno vizijo za prihodnost.

Radicatijevi raziskovalci so preizkusili produkte ključnih ponudnikov kibernetskih varnostnih tehnologij, kot so Bitdefender, Broadcom, Cisco, ESET, Microsoft, Palo Alto Networks, Sophos, Trellix in VMware Carbon Black. Pri ESET-u so izpostavili zmogljivosti enotne platforme ESET PROTEC za upravljanje varnosti z enim klikom, ki skupaj s tehnologijo ESET Inspect zagotavlja razširjeno zaznavanje in odzivanje (XDR) z granularno vidljivostjo, oceno tveganja, odzivanje na incidente, preiskovanje in odpravljanje posledic incidentov.

»ESET si vztrajno prizadeva za nenehno izboljšanje svojih produktov in ostaja trdno zavezan svojim strankam glede enostavnosti vrhunske kibernetske zaščite. Odlikuje ga znanstveno utemeljen pristop pri razvoju globalnih obveščevalnih sistemov o grožnjah, na katerih temeljijo večplastne in učinkovite rešitve, kot je zaščita pred naprednimi dolgotrajnimi grožnjami,« je povedala Petra Veber, izvršna direktorica podjetja Si splet (ESET Slovenija).

Napredno upravljanje varnosti z enim klikom

Radicati je v poročilu »APT Protection – Market Quadrant 2023« ocenil ESET-ovo celovito rešitev za zaščito pred naprednimi dolgotrajnimi grožnjami ESET PROTECT. Slednja predstavlja enotno platformo za upravljanje varnosti z enim klikom in zmožnostmi XDR za napredno odkrivanje, odzivanje in lovljenje groženj. Ta platforma vključuje tudi modul ESET Inspect, ki s podporo za XDR zagotavlja preprečevanje kršitev, izboljšano vidljivost in sanacijo incidentov. Na platformi je na voljo tudi napredna obramba v oblaku ESET LiveGuard Advanced ter varnostna rešitev ESET Endpoint Security z večplastnim pristopom, ki uporablja več tehnologij in organizacijam omogoča zaščito končnih točk pred vsemi znanimi in še neznanimi grožnjami. Podjetje v okviru platforme nudi tudi storitev upravljanega odkrivanja in odzivanja na grožnje, ki združuje povezan paket varnostnih storitev za preiskovanje incidentov in proaktiven lov na grožnje ter storitev obveščanja o grožnjah, ki zagotavlja globalno znanje, zbrano s strani strokovnjakov družbe ESET, o ciljnih napadih, naprednih trajnih grožnjah (APT), napadih ničelnega dne ter o dejavnostih botnetov.

Raziskovalci so izpostavili tudi ESET-ovo partnerstvo Intelom, ki združuje rešitve ESET Endpoint Security s tehnologijo Intel® TDT kot dodatnim virom telemetričnega odkrivanja groženj na ravni strojne opreme, s čimer preprečuje uporabo naprednih tehnik izogibanja kibernetski zaščiti.

Poročilo »APT Protection – Market Quadrant 2023« je za nakup na voljo na spletni strani https://www.radicati.com/?p=1804.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ESET antivirus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več