Računalništvo, telefonija
23.10.2010 18:41

Deli z drugimi:

Share

Ericsson objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje

Ericsson objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje
Ericsson objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje

Ericsson je v primerjavi z enakim obdobjem lani skupno prodajo povečal za 2 odstotka. Prodaja skupine za omrežja se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 6 odstotkov, kar je posledica nadaljevanja prehoda z glasovnih na podatkovne storitve. Prodaja skupine globalnih storitev se je v primerjavi z letom 2009 povečala za 3 odstotke in predstavlja 40 odstotkov skupne prodaje. V lokalnih valutah se je prodaja strokovnih storitev povečala za 10 odstotkov. Prodaja multimedijskih izdelkov in storitev se je v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanjšala za 31 odstotkov.

Ključni cilj je bil omiliti posledice pomanjkanja komponent za opremo, ki predstavlja težavo za celotno panogo, in ozkih grl v dobavni verigi. Stanje se je v tem četrtletju izboljšalo, vendar se še vedno soočamo z izzivi, kako v celoti odgovoriti na povpraševanje po mobilnih širokopasovnih storitvah. Kljub temu, da smo odpravili ozka grla v dobavni verigi, pomanjkanje komponent ostaja izziv za celotno panogo.

Čisti poslovni izid se je povečal tako v primerjavi s prejšnjim četrtletjem kot enakim obdobjem lani, kar je posledica boljših operativnih rezultatov, poslovnih rezultatov podjetja Sony Ericsson ter nižjih stroškov prestrukturiranja. Denarni tok je bil dober in je v tem četrtletju dosegel 1,9 milijarde ameriških dolarjev.

Izboljšali so rezultate, povezane s širokopasovnimi tehnologijami, še posebej v Severni Ameriki in na Japonskem. Na Kitajskem se je povpraševanje po razširitvi zmogljivosti omrežij 2G v tem četrtletju ponovno izboljšalo. Rezultati v Indiji so se postopno izboljšali in uvedli so nova omrežja 2G, operaterji pa obenem izbirajo ponudnike tehnologij 3G. Tako so obdržali svoj tržni delež. V zahodni Evropi je povpraševanje še vedno omejeno, kljub temu pa so podpisali prve pogodbe za modernizacijo omrežij. Drugi trgi se še vedno počasi razvijajo, kar je posledica previdnosti operaterjev pri naložbah. Po vsem svetu se operaterji še vedno osredotočajo na zmanjšanje operativnih stroškov in prenos delov poslovanja na zunanje izvajalce.


Prijavi napako v članku