Življenjski slog
Poslovne rešitve
19.05.2022 07:29

Deli z drugimi:

Share

Ali veste, kako zmanjšati število bolniških staležev?

Se zavedate, da so glavni vzrok za odhod v bolniški stalež in predčasno invalidsko upokojevanje tako v Sloveniji kot tudi v drugih razvitih državah, kostno-mišična obolenja?

Delavnike preživljate v pisarni ali tako kot vse več zaposlenih, v domačem okolju? Ste opazili spremembo počutja po prehodu na delo od doma? Če se še vedno srečujete z enakimi zdravstvenimi težavami in simptomi kostno-mišičnih obolenj, kot so na primer bolečine v sklepih, zgornjem hrbtnem delu, križu, ramenih, kolenih, kolkih in zapestju, nekaj delate narobe. Morda je stanje celo slabše, saj ste v pisarni za seboj pustili ergonomski pisarniški stol, ki vam je nevede pomagal odpravljati večletne zdravstvene posledice zaradi nepravilnega sedenja. Zdaj ste pristali na domačem stolu, ki v večini primerov ni zasnovan za pravilno sedenje oziroma po vsej verjetnosti celo spodbuja nepravilno telesno držo.

Ravno v tem je težava. Občutno premalo pozornosti se posveča pisarniški ergonomiji. Težava se bo še dodatno stopnjevala z vse večjo priljubljenostjo dela na daljavo, kjer pisarniška oprema ne ustreza ergonomskim standardom.

Kaj pa, če ste že kupili soliden ergonomski pisarniški stol, težave z bolečinami v sklepih in mišicah pa še vedno niso izginile?

ERGOS-ergonomski-pisarniški-stoli-ergonomija-na-delovnem-mestu-nepravilna-drža-1

Kaj morate vedeti o pisarniški ergonomiji?

Če ste že naredili prvi korak k odpravljanju dolgoletnih posledic sedečega načina življenja in kupili ergonomski pisarniški stol, ste na pravi poti in imate veliko prednost pred sovrstniki. Morate pa se zavedati, da je dober ergonomski pisarniški stol le osnova, na kateri boste gradili svojo rehabilitacijo.

V večini primerov je dolgoletne težave moč odpraviti, vendar se je treba zavedati, da vas lahko čaka dolgotrajno zdravljenje. To je povsem razumljivo, saj gre pri nekaterih posameznikih lahko tudi za večdesetletno škodo, ki jo je nemogoče odpraviti v nekaj mesecih ne glede na to, kako dober pisarniški stol ste kupili. Na vas je, da ostanete disciplinirani in na novem ergonomskem stolu ne ponavljate istih napak, kot na primer nagibanje nad mizo, »ležanje« na stolu, telesna drža s prekrižanimi nogami in podobne hibe, napačna postavitev monitorja in računalniške periferije.

Z disciplino in reorganizacijo delovnega prostora po ergonomskih načelih lahko začnete odpravljati posledice sedečega načina življenja.

Pri tem vam bo pomagalo podjetje Ergonomske rešitve, ki je specializirano za odpravo tovrstnih težav. S strokovnimi nasveti so že uspešno pomagali številnim v slovenskih podjetjih, ustanovah in domačih pisarnah.

Poslanstvo podjetja ERGOS je, da bi svoje delo za mizo vsi opravljali z veseljem in brez težav.


Pri izbiri kvalitetnega ergonomskega pisarniškega stola se moramo pozanimati, ali ustreza slovenskemu oziroma evropskemu standardu (SIST EN 16139:2013).

Kako ergonomski pisarniški stoli ERGOS poskrbijo za zdravo in pravilno sedenje?

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS imajo številne nastavitve za udobno in zdravo sedenje. Pomembno je, da je prav vsak mehanizem prilagodljiv, kar pomeni, da se lahko ergonomski pisarniški stol ERGOS popolnoma podredi vašim ergonomskim zahtevam. Prilagodite si lahko višino in nagib naslona za glavo, višino ledvene opore, naklon naslona hrbtišča, višino, dolžino in usmerjenost (levo, desno) naslona za roke.

Za zdravo počutje skrbita še mrežno hrbtišče in sedišče iz spominske pene, prešito s trpežno in kvalitetno tkanino, ki si ga lahko nastavite po višini. Za trajnost pa poskrbijo stabilno kovinsko podnožje nosilnosti do 130 kilogramov in gumijasta kolesa, ki med uporabo ščitijo talne površine, certificirana po mednarodnem standardu BIFMA.


Več o ergonomiji delovnega prostora na spletni strani ergos.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Ergos pisarniški stoli Ergonomski stoli


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Posblagajna.com, Matic Laneger s.p.

Turje 74, 1431 Dol pri Hrastniku, Tel: 040-238-346
Zmogljiva rešitev za poslovno upravljanje, kot je to davčna blagajna, je pomembna za vsakega lastnika manjšega ali večjega podjetja v različnih panogah. Podjetje Matic Laneger ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več