Poslovne rešitve
31.08.2021 11:41

Deli z drugimi:

Share

Kako pomembna je ergonomija na delovnem mestu?

Se počutite utrujeno, nelagodno, vas pestijo številne bolečine v vratu ali hrbtenici? To so najbolj očitni znaki mišično-skeletnih motenj in neergonomskega delovnega mesta.
Največja prednost stojala Ergonomko je, da zaslon prenosnika dvigne na raven vaših oči.
Največja prednost stojala Ergonomko je, da zaslon prenosnika dvigne na raven vaših oči.

Ergonomija številnim delodajalcem predstavlja zamujeno priložnost za izboljšanje delovne produktivnosti podjetja. Njihova težava je omejen pogled na ergonomijo, v smislu ustrezne tipkovnice ali miške. Seveda je ustrezna računalniška periferija del ergonomske sestavljanke, a pri ergonomiji je poudarek na ljudeh in na iskanju inovativnih načinov, kako vsakemu zaposlenemu pomagati do optimalnega delovnega okolja. Gre za revolucijo delovnih navad.

Z majhnimi spremembami do velikega izkupička

Kako lahko vsak zaposleni in vodja spremeni delovno okolje podjetja? Velik delež delovne sile svoj 8-urni delovnik preživi za računalnikom oziroma mizo. Upoštevanje nekaterih zdravstvenih nasvetov, kot so pravilna telesna drža, delovni odmori in podobno, privedejo do številnih izboljšav na delovnem mestu. Vodje pa lahko implementirajo bolj strokovne rešitve. Podjetje Ergonomske rešitve d.o.o. ergonomsko problematiko v slovenskem poslovnem svetu rešuje z Ergos pisarniškimi stoli in ergonomskim stojalom Ergonomko.

Kako prepričati šefa, da potrebujete Ergos pisarniški stol?

Če ste eden izmed tistih, ki vam je uspelo prepričati šefa, da vam je priskrbel ergonomski stol za vašo delovno postajo, potem ste zagotovo opazili razliko v primerjavi z navadnim pisarniškim stolom. Nov stol vam omogoča, da dalj časa ostanete osredotočeni na svoje delo, bolečine v hrbtu pa se začnejo zmanjševati ali celo popolnoma izginejo. Tudi vaši sodelavci so opazili nenadno spremembo in jih zanima, kako vam je to uspelo. Lahko jim odgovorite, da Ergos pisarniški stol dela čudeže, a zagotovo bodo želeli podrobno razlago.

Ergonomski pisarniški stoli Ergos obkljukajo vse značilnosti dobrega pisarniškega stola. Ergos stoli so popolnoma nastavljivi, kar pomeni, da boste svoje pisarniško delo opravili ob zmanjšanem mišičnem naporu in obremenitvi sklepov, hkrati pa boste porabili občutno manj energije. To jim uspe s spodbujanjem aktivnega sedenja, kar pomeni, da so vaše mišice ves čas aktivne, četudi se vi tega ne zavedate. Samo sedišče je obloženo s spominsko peno za večje udobje, za podporo hrbtenice pa poskrbijo mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. Z nastavitvijo kota in napetosti nagiba pa lahko dodatno prilagodite svojo držo in stopnjo podpore hrbta.

Če to ne bo prepričalo vaših sodelavcev in šefa, lahko omenite še 30-dnevno možnost vračila in 3 leta garancije. Če Ergos pisarniškemu stolu dodate še stojalo za prenosni računalnik Ergonomko, bodo vaše težave s hrbtenico in bolečinami postale stvar preteklosti.

3-ergos-ergonomske-resitve-stojalo-zaprenosnik-ergonomski-pisarniski-stoli-prepisovanje-min

Zakaj bi morali uporabljati stojalo za prenosnik skupaj z ergonomskim stolom?

Prenosni računalniki so precej napredovali v smislu hitrosti in prenosljivosti, vendar se je v tem času zelo malo spremenila njihova oblika. In to pomeni, da enaka ergonomska vprašanja, ki so pestila prvi prenosnik, v veliki meri obstajajo še danes. Na srečo se za vsako težavo najde rešitev. V podjetju Ergonomske rešitve so problematiko ergonomije prenosnega računalnika rešili z inovativnim slovenskim proizvodom, stojalom Ergonomko.

Največja prednost stojala Ergonomko je, da zaslon prenosnika dvigne na raven vaših oči. Če ste dolgoletni uporabnik prenosnikov, ste verjetno že doživeli togost ali celo bolečino v vratu in hrbtenici. To je posledica neprimernega položaja prenosnega računalnika, kar pomeni, da morate nenehno gledati navzdol, če želite videti zaslon. Zgornjo ploščo stojala lahko pomikate gor ali dol in tako spreminjate višino. Prav tako lahko spreminjate višino poličk in stranskih naslonov za tablico, mobitel in dokumente. Korektor za pravilno držo pa preprečuje nagibanje telesa naprej ter sklanjanje glave proti tipkovnici in zaslonu.

2-ergos-ergonomske-resitve-stojalo-zaprenosnik-ergonomski-pisarniski-stoli-min
Vgrajen korektor za pravilno držo v obliki prosojne plošče

Torej, Ergos pisarniški stol skrbi za aktivno sedenje in razbremenitev hrbtnih mišic. Istočasno pa stojalo Ergonomko z vgrajenim korektorjem za pravilno držo prepreči nagibanje telesa naprej, kar pomeni manjšo obremenitev vratu in hrbtenice. Če želite po 8-urnem delovniku ostati sveži, zbrani, in kar je najbolj pomembno, brez bolečin, potem sta stol Ergos in ergonomsko stojalo Ergonomko nepogrešljiva dodatka k vaši pisarni.

Več o ergonomiji delovnega prostora na spletni strani ergos.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Ergos pisarniški stoli Stojalo Ergonomko


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več