Digitalizacija
08.03.2023 09:03

Deli z drugimi:

Share

Epson in WWF vzpostavljata triletno partnerstvo za obnovo gozdov po svetu

Podjetje Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") je objavilo triletno mednarodno partnerstvo s svetovno organizacijo za ohranjanje narave WWF, ki se osredotoča na obnovo in ohranjanje gozdov po vsem svetu.
Prizadevanje za ohranjanje redkih tropskih gozdov in šotnih močvirij, ki so dom divjim živalim, kot so tigri in orangutani. Okoliški gozdovi se zmanjšujejo zaradi pridobivanja surovin za proizvodnjo papirja in palmovega olja. Fotografija: © Anton Vorauer/WWF
Prizadevanje za ohranjanje redkih tropskih gozdov in šotnih močvirij, ki so dom divjim živalim, kot so tigri in orangutani. Okoliški gozdovi se zmanjšujejo zaradi pridobivanja surovin za proizvodnjo papirja in palmovega olja. Fotografija: © Anton Vorauer/WWF

To partnerstvo, ki je prvo te vrste za katerokoli japonsko podjetje v panogi elektronike in izdelave preciznih instrumentov, nadgrajuje obstoječe sodelovanje med organizacijama, ki se je začelo marca 2022 z delom na področju ohranjanja morskih področij v jugovzhodni Aziji.

Partnerstvo, ki temelji na skupni ambiciji za reševanje okoljskih izzivov, obsega tri cilje:

  • analizo Epsonovega okoljskega odtisa,
  • podpora projektom WWF za obnovo in ohranjanje gozdov v sedmih državah v štirih regijah in
  • komuniciranje o okoljskih vprašanjih.

Epson v naslednjih treh letih (od marca 2023 dalje) načrtuje naložbe v višini 240 milijonov japonskih jenov (približno 1,6 milijona evrov), ki bodo namenjene gozdnim projektom organizacije WWF.

V partnerstvu bo Epson podpiral dejavnosti za ohranjanje gozdov in prizadevanja za obnovo narave, ki jih WWF izvaja na več področjih, kjer zaznava krčenja gozdov(1), in si bo kot član WWF-ovega programa Forests Forward(2) prizadeval za izboljšanje trajnosti v svoji dobavni verigi. Da bi skupaj uresničili naravi prijazen svet, bo sodelovanje spodbujalo tudi odgovorno rabo gozdnih virov (papirja) v poslovanju, pa tudi prihodnjo skrb za ohranjanje sladkovodnih ekosistemov in dejavnosti, ki prispevajo h krožnemu gospodarstvu(3).

Razvoj dejavnosti za spodbujanje trajnostnega kmetijstva. Poleg ohranjanja gozdov in drugih okoljskih vprašanj si prizadevamo pomagati izboljšati preživetje malih kmetov. (regija Mekong v jugovzhodni Aziji). Fotografija: © WWF Japonska


“Veseli nas, da smo sklenili partnerstvo z organizacijo WWF,” je dejal Yasunori Ogawa, globalni predsednik družbe Epson, in nadaljeval: “Svet se sooča z okoljsko katastrofo, zato je nujno, da ukrepamo zdaj, da bi ohranili biotsko raznovrstnost našega planeta, preden bo prepozno. To partnerstvo odraža Epsonovo zavezanost k ohranjanju okolja, zmanjševanju količine odpadkov in zagotavljanju trajnostne rabe naravnih virov. Ker je cilj WWF uresničiti prihodnost, v kateri bodo ljudje lahko živeli v sožitju z naravo, je to partnerstvo kot nalašč za Epson.”

Epson je leta 2021 objavil svojo okoljsko vizijo, v kateri se je zavezal, da bo do leta 2050 postal ogljično negativno podjetje in odpravil uporabo neobnovljivih podzemnih virov. Za dosego teh ciljev podjetje uvaja vrsto pobud, namenjenih doseganju razogljičenja, zapiranju kroga virov, zagotavljanju izdelkov in storitev, ki zmanjšujejo vplive na okolje, ter razvoju okoljskih tehnologij. Epson se zaveda, da je za doseganje trajnostne družbe potrebno sodelovanje celotne skupnosti, zato sodeluje s podobno mislečimi partnerji, kot je WWF, pri ozaveščanju in pogumnem ukrepanju za reševanje okoljskih vprašanj, s katerimi se sooča naš planet.

Varstvo in odgovorno upravljanje gozdnih ekosistemov sta bila na dnevnem redu nedavnih svetovnih razprav, kot sta COP 27 ZN o podnebju in COP 15 ZN o biotski raznovrstnosti. Ključnega pomena je, da izkoristimo ta zagon in sprejmemo trdne zaveze ter nujne preobrazbene spremembe, potrebne za zaustavitev izgube biotske raznovrstnosti in oblikovanje bolj trajnostne družbe.

S partnerstvom in sodelovanjem v programu Forests Forward se Epson in WWF skupaj zavzemata za reševanje ogroženih gozdov v ključnih pokrajinah znotraj in zunaj Epsonove dobavne verige z izboljšanjem upravljanja gozdov in obnovo narave.

www.epson.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Epson tiskalniki Epson projektorji Epson

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,