Računalništvo, telefonija
15.03.2020 18:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson EcoTank L6190 – zvezda pisarne, o kateri se le redko govori

Kar zadeva tiskalnike oziroma na splošno tiskanje, skeniranje in kopiranje v pisarniškem okolju, ima velika večina uporabnikov bolj ali manj zelo podoben nabor zahtev.
Epson EcoTank L6190
Epson EcoTank L6190

Če bi opredelili lastnosti, ki jih uporabniki pričakujemo od pisarniške tiskalniške naprave, bi poleg zanesljivosti delovanja izpostavili še hitrost tiskanja ter cenovno ugodno vzdrževanje in poceni potrošni material. Od pisarniških tiskalnikov redko pričakujemo, da bodo osrednje naprave v prostoru, temveč so nekako pomočniki, ki ždijo ob strani in uresničujejo naše zahteve s čim manj dodatnega posredovanja. Epson EcoTank L6190 je naprava za natančno takšno skupino uporabnikov in z opisanimi zahtevami.

Uporabnikom prihrani čas

EcoTank L6190 na prvi pogled daje vtis celovite, kompaktne, celo profesionalne večopravilne naprave. Prevladuje črna barva in čeprav naprava sama po sebi morda ne daje takšnega vtisa, ni prav težka (7,3 kilogramov) in jo je mogoče po potrebi prenesti na drugi konec pisarne. Ker premore brezžično povezavo Wi-Fi, ji boste nekoč najverjetneje našli idealno mesto v vaši pisarni in računate na njeno razpoložljivost za vse potencialne uporabnike. Še ena stvar, ki jo boste opazili, je majhen barvni zaslon na dotik (diagonala znaša 6,1 cm), ki še poenostavi upravljanje z napravo brez uporabe računalnika. Na prednji strani najdemo sistem InkTank, enega adutov te naprave, ki ga bomo v nadaljevanju še omenili. Za ta cenovni razred je presenečenje samodejni dvostranski podajalnik papirja, ki nam omogoča, da 30 listov iz predala obdela samodejno glede na poslano zahtevo. Tudi na vrhnji strani naprave se nahaja sistem za samodejno podajanje dokumentov, ki uporabnikom nudi udobje predvsem med skeniranjem, kar je nedvomno ena boljših lastnosti, zaradi katere je L6190 resnično priročen in uporabnikom prihrani čas.

Nizki stroški uporabe

Poleg enostavno uporabe so glavna prednost EcoTank L6190 nedvomno ultra nizki stroški, ki nastanejo pri dolgotrajni uporabi te naprave. Zaradi vključene količine črnila, ki zadostuje za tri leta uporabe, ta brizgalni brizgalnik zagotavlja izjemno nizke stroške na izpisano stran. Natisne lahko do črno-belih 14.000 strani in do 11.200 barvnih strani, kar je res impresivna številka. Sploh v luči zalog črnila, ki vas pričakajo ob razpakiranju naprave. Hitrost tiskanja vas ne bo razočarala, saj tiskalnik zmore natisniti 15 strani na minuto.

V primerjavi s konkurenco na trgu v ospredje sili Epsonova tehnologija EcoTank. Zahvaljujoč inovativni zasnovi je rezervoar s črnilom izjemno velike zmogljivosti, kar odpravlja potrebo po kartušah. Na voljo so nadomestne stekleničke s črnilom, ki uporabnikom tudi v prihodnosti ne bodo povzročale težav, saj imajo izboljšan sistem za ponovno polnjenje, ki poskrbi za odpravo težav pri polnjenju. Nove steklenice s črnilom imajo tudi mehanizem, ki zagotavlja, da lahko posamezno barvo vlijete le v pravo posodo zanjo.

Popolna pisarniška rešitev

Zasnovan predvsem za pisarniško okolje, L6169 prinaša tehnične specifikacije, namenjene poslovnim uporabnikom. Zahvaljujoč tiskalni glavi PrecisonCore in izvirnemu Epson pigmentnemu črnilu lahko uporabniki natisnejo kristalno čisto besedilo. Predal za papir ima kapaciteto 250 listov, tiskalnik pa podpira dvostransko tiskanje in je opremljen s samodejnim podajalnikom dokumentov (do 30 strani). Ta stroj je torej enostaven, hiter in zanesljiv ter izpolni vse zahteve poslovnih uporabnikov.

Pod črto je tiskalnik Epson L6190 InkTank popolna pisarniška rešitev. Vse štiri njegove funkcije (tiskanje, skeniranje, kopiranje in faksiranje) delujejo zelo preprosto, poleg tega tehnologija InkTank omogoča poceni tiskanje – z njo lahko pozabite na drage nadomestne kartuše. Sposobnost brezžičnega tiskanja dokumentov in fotografij je še bolj uporabna in priročna, zato je poleg svoje primarno pisarniške rabe ta kompakten tiskalnik dober kandidat tudi za domačo pisarno. Če so enostavnost uporabe in nizki stroški tiskanja glavne lastnosti pri odločanju, kateri tiskalnik kupiti, potem je Epson EcoTank L6190 odličen kandidat za izpolnitev vaših zahtev.


Prijavi napako v članku