Računalništvo, telefonija
21.02.2020 11:27

Deli z drugimi:

Share

Enotni mobilni Office tudi za telefone iPhone!

Novi mobilni Office je sedaj na voljo tudi za uporabnike mobilnih telefonov iPhone!
Novi mobilni Office je sedaj na voljo tudi za uporabnike mobilnih telefonov iPhone!

Takoj za tem, ko je podjetje Microsoft pripravilo enotno mobilno aplikacijo Office za Android, so na svoj račun prišli tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone. Novost, ki pod eno streho združuje urejevalnik besedil Word, urejevalnik preglednic Excel in urejevalnik predstavitev PowerPoint, je na voljo za brezplačen prenos preko spletne trgovine App Store, in sicer pod imenom Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & More. Novost poleg prebiranja dokumentov omogoča še ustvarjanje in urejanje novih dokumentov ter skupno rabo z drugimi uporabniki.

Pri ustvarjanju novih dokumentov lahko začnemo s povsem praznim dokumentom, lahko pa uporabimo tudi nekatere vnaprej pripravljene predloge. Dokumente je mogoče shraniti tako lokalno na mobilne naprave iPhone kot ​​v oblačne storitve. Mobilni Office za iOS seveda omogoča tudi skeniranje dokumentov s kamero mobilnega telefona, ki jih samodejno pretvori v besedilo ali preglednice. Dokumente lahko pretvorimo tudi v format PDF, s fotoaparatom “podpišemo” že obstoječe dokumente PDF in nalepke ter skeniramo kode QR.

Aplikacija Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & More za iOS je na voljo brezplačno, s povezavo z uporabniškim računom za storitev Office 365 pa bomo deležni dodatnih možnosti, ki so na voljo izključno uporabnikom Microsoftovih oblačnih storitev. Novost pa žal še ni na voljo za lastnike Applovih tabličnih računalnikov iPad. Pri podjetju Microsoft so sicer obljubili, da bodo novost za tablične računalnike iPad pripravili še pred letošnjim poletjem.


Prijavi napako v članku