Računalništvo, telefonija
24.02.2018 11:32
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ena oseba Snapchatu povzročila kar milijardno izgubo

Ena oseba Snapchatu povzročila kar milijardno izgubo
Ena oseba Snapchatu povzročila kar milijardno izgubo

Zagotovo ste že vsi slišali za aplikacijo Snapchat, če je že niste uporabljali. Gre za eno najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij za pošiljanje sporočil, ki čez nekaj časa “izginejo”. Kljub temu pa je verjetno najbolj popularna lastnost aplikacije ta, da uporabnikom omogoča raznorazne transformacije obraza z različnimi filtri. Ravno ti so lahko sredstvo večurne zabave za vse starostne skupine uporabnikov. Nekateri filtri spreminjajo glas, drugi obraz, spet tretji okrog nas narišejo srčke. Praktično za vsakogar se najde kak uporaben filter.

Nedavni dogodek pa je pokazal, da so za vlagatelje bolj kot funkcionalnosti družbenega omrežja Snapchat pomembne osebe, ki ga uporabljajo. Delnice podjetja Snap, ki ima v lasti aplikacijo Snapchat, so namreč pred kratim izgubile precej svoje vrednosti, ko je zvezdnica Kylie Jenner na konkurenčnem Twitterju objavila, da ne uporablja več Snapchata. Ta novica je skupno razočarala kar 24,5 milijona sledilcev, podjetju Snap pa je praktično čez noč povzročila za okoli preračunanih 1,3 milijarde evrov neposredne škode. Čeprav je zvezdnica Kylie Jenner takoj za tem objavila nov tvit, da ima še vedno rada Snapchat in da je ta njena prva ljubezen, je bila škoda že narejena in z njim ni veliko popravila.

Poznavalci so prepričani, da je objava zvezdnice Kylie Jenner, da ne uporablja več Snapchata, le pika na i. Družbeno omrežje je namreč že pred časom razjezilo milijone uporabnikov s spremembami, ki jim niso po godu. S peticijo, ki jo je že podpisalo na milijone uporabnikov namreč zahtevajo,da podjetje vrne aplikacijo v stanje pred spremembo, sicer grozijo, da bodo priljubljeno aplikacijo preprosto zapustili.


Prijavi napako v članku