Telefoni
01.07.2009 10:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

En polnilec za vse mobilne telefone

Univerzalni polnilec bo precej olajšal uporabniško izkušnjo z mobilniki!
Univerzalni polnilec bo precej olajšal uporabniško izkušnjo z mobilniki!

Prenosne naprave uporabljamo že tako rekoč na vsakem koraku. Ker vsaki napravi ustreza svoj polnilec, nam to pogosto povzroča veliko preglavic predvsem na potovanjih. To težavo naj bi v naslednjem letu odpravili proizvajalci mobilnih telefonov, saj so se po intenzivnih, a konstruktivnih pogajanjih z evropsko komisijo, zavezali k pripravi univerzalnega polnilca za vse njihove izdelke.

Dosega zastavljenega cilja za podjetja Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, Sony Ericsson in Texas Instruments bo vse prej kot težka, saj so za polnjenje napravic izbrali priključek micro-USB, katerega že danes najdemo na bogati paleti njihovih izdelkov srednjega in višjega cenovnega razreda.

Priprava univerzalnega polnilca bo koristila tako uporabnikom mobilnikov kot okolju, saj naj bi podjetja letno proizvedla do 51 tisoč ton manj podvojenih polnilcev in s tem precej zmanjšala izpuste toplogrednih plinov. Ukrep proizvajalcev mobilnkov bo spremljal nov varnostni standard na ravni EU, ki bo zagotavljal varno uporabo novih mobilnih telefonov in zagotovil, da pri njihovi uporabi ne bo težav z radijskimi motnjami.


Prijavi napako v članku