Trdi diski
07.10.2009 09:30

Deli z drugimi:

Share

Elektronski papir za WD My Book

WD My Book Studio.
WD My Book Studio.

Z željo po razširitvi ponudbe zunanjih trdih diskov, ki so prijazni do uporabnikov in preprosti za uporabo, je podjetje WD (Western Digital) predstavilo dva nova modela družne My Book. Gre za zunanja trda diska My Book Elite in My Book Studio, ki sta opremljena z miniaturnim elektronskim papirjem, na katerem se izpisujejo uporabni podatki, kot je na primer količina prostega pomnilnika. Novinca s kapacitetami med 500 GB in 2 TB sta pisana na kožo tudi varovanju podatkov zaupne narave, saj sta ju inženirji podjetja WD opremili s funkcijo SmartWare, ki zagotavlja 256-bitno strojno šifriranje.

Za nakup zunanjega trdega diska My Book Studio, ki je predpripravljen za uporabnike operacijskih sistemov MacOS, je onkraj luže potrebno odšteti med 150 in 300 ameriškimi dolarji. Maloprodajne cene zunanjega trdega diska My Book Elite, ki je pisan na kožo uporabnikom Oken, pa se gibljejo med 170 in 280 dolarji.

V kolikor pa prisegamo na kompaktnost, potem nam bo zagotovo pisan na kožo zunanji trdi disk My Passport Elite, ki za prenos podatkov nudi priključek USB. Novinec je opremljen z 256-bitnim strojnim šifriranjem in nanj lahko shranimo do 640 GB podatkov. Maloprodajna cena najzmoglivejšega zunanjega trdega diska My Passport Elite, ki je na voljo v kovinsko rdeči, modri in ogleni barvi, se onkraj luže giblje okoli 170 ameriških dolarjev.

Vas zanima več iz te teme?
WD diski SSD diski zunanji trdi disk

Prijavi napako v članku