Življenjski slog
28.03.2021 07:55

Deli z drugimi:

Share

Električno kolo ali električni skiro – kaj izbrati?

Elektrika poganja svet in vse, ki na njem živijo. Kljub temu pa za prevoz obstaja več načinov izkoriščanja električne pomoči, zato se marsikdo najprej vpraša, ali je zanj bolj primeren e-skiro kot e-kolo ali obratno.

Danes se le redkokdo še sprašuje, kateri je najbolj učinkovit in okolju prijazen način transporta po mestu ali podeželju. Že pred leti je postalo jasno, da bodo električna vozila tako na cestah kot na kolesarskih poteh kmalu v večini. Z neverjetnim razvojem tehnologije naprednih elektro motorjev in vse močnejših baterij, pa so danes električna kolesa in električni skiroji postali že nekaj vsakdanjega – in to po zelo dostopnih cenah.

Električno kolo – prednosti električnih koles

Pojem “električno kolo” zajema vse tipe koles, ki jih poganja elektrika. V praksi to pomeni, da lahko uporabnik izbira vse od najmanjšega in zložljivega mestnega električnega kolesa do močnega “polmotorja” z debelimi gumami. Seveda pa je na trgu tudi velika izbira običajnih gorskih in mestnih koles. Vse bolj popularna so zložljiva električna kolesa s pregibnim okvirjem, da jih lažje pospravite v prtljažnik avtomobila.

  • GTWO G2 PRO je prestižno električno kolo, znano po vrhunski kvaliteti in naprednem dizajnu, ki v celoti skrije menjalno baterijo v okvirju. Baterijo skrije tako dobro, da se na prvi pogled sploh ne opazi, da gre za električno kolo. GTWO kljub prestižni kakovosti in vrhunskim specifikacijam sodi v nižji cenovni razred električnih koles, kar brez dvoma dodatno okrepi priljubljenost znamke. GTWO kolesa ustrezajo slovenski zakonski omejitvi maksimalne hitrosti 25km/h in so primerna za vožnjo po kolesarskih poteh.
  • Shengmilo MX02S “Fat Ebike” je znan po surovi terenski moči, veliki bateriji, velikem zaslonu, velikem brezkrtačnem motorju in debelh “Big Fat Tire” gumah. Kolo je sposobno premagati vsako oviro na svoji poti – v blatu, na snegu, v peščenem pesku ter na drugih težjih terenih. Domet in hitrost sta nadpovprečno visoka. Shengmilo nudi tudi serijo zložljivih električnih koles. Primeren je za privatna zemljišča in zakonsko dovoljene lokacije.

Električni skiro – prednosti električnih skirojev

Prva in največja prednost je seveda prenosljivost oziroma praktičnost. Naprava, ki nas lahko ponese na desetine kilometrov lagodne poti v katerokoli smer je tako lahka, da jo lahko zložimo in nesemo s seboj na avtobus, v prtljažnik ali pod pisarniško mizo. Zato je popolnoma razumljivo, da so električni skiroji, predvsem na ulicah mest, pred leti naznanili svojo prevlado in začeli izpodrivati druge načine transporta. Hitri, lahki, varni, ugodni in preprosti električni skiroji postajajo kralji sodobnih mestnih podob.

  • MicroGo je vrhunski električni skiro, ki kljub dobrim lastnostim drži nizko konkurenčno ceno in ponuja mnoge vrunske lastnosti, značilne le za višji cenovni razred električnih skirojev. MicroGo ima velik ekran, tri načine vožnje, sprednje vzmetenje, nočne luči, modre talne LED luči, blatnike, zmogljivo baterijo in motor, USB vtič za polnjenje pametnega telefona ter aplikacijo, s katero ga lahko povežete, nadzorujete in upravljate z nastavitvami.
  • Microgo Mini je eden izmed najmanjših in najlažjih električnih skirojev za vse tiste, ki ga potrebujejo za krajše mestne poti. Kljub nizki ceni ima skiro presenetljive speficikacije. Opremljen je z zaslonom, lučmi, zavornimi diski z eABS, dvema funkcijama hitrosti ter seveda z zmogljivim brezkrtačnim motorjem in baterijo. Skiro je po najvišjih standardih zaščiten pred vlago in vodo.
  • Kaabo Mantis Pro + s polno dodatno opremo je tako rekoč eden izmed najzmogljivejših električnih skirojev na trgu. Primeren je za poznavalce in športne uporabnike, saj dosega izjemno visoke hitrosti, izjemne pospeške z dvema 1000W motorjema in 28,5hA baterijo. Med profesionalnimi primerjavami dosega najvišje rezultate in spada tudi v najvišji cenovni razred električnih skirojev.

Spletna trgovina električnih skirojev in koles

Spletna trgovina www.elektricniskiro.si ima poleg električnih skirojev in koles v ponudbi tudi široko paleto dodatnih in rezervnih delov za vaš električni skiro. Podjetje sestavlja ekipa ljubiteljev električnih vozil, zato sami testirajo in kupcem ponudijo le najboljše. Na primer nadstandardno odebeljene zračnice, ki se težje poškodujejo. Ves čas so na zalogi vsi tipi najbolj priljubljenih pnevmatik, polnilcev in odsevnih nalepk za boljšo vidnost in varnost v prometu. Z nizkimi cenami in takojšnjim pošiljanjem spletna trgovina www.elektricniskiro.si vsakodnevno oskrbuje mnoge uporabnike po vsej Sloveniji! (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več