Računalništvo, telefonija
22.09.2013 12:14

Deli z drugimi:

Share

Ekstremna ločljivost Ultra HD po zraku!

Podjetji Wilocity in DisplayLink sta na nedavni konferenci Intel Developer Forum predstavili prvo napravo za brezžičen prenos video vsebin do ločljivosti 4K. Prvi televizorji s podporo brezžičnemu prenosu video vsebin ločljivosti 4K pa naj bi na trg zašli še pred pričetkom naslednje pomladi.
Kabli pri televizorjih bodo kmalu odšli v pozabo!
Kabli pri televizorjih bodo kmalu odšli v pozabo!

Analitsko podjetje NPD DisplaySearch je na začetku leta ocenilo, da se bo v letošnjem letu povpraševanje po televizorjih z ločljivostjo Ultra HD močno povečalo in to kljub njihovi še vedno visoki maloprodajni ceni. Ker se to dejansko že dogaja v praksi, sta podjetji Wilocity in DisplayLink združili moči ter na nedavni konferenci Intel Developer Forum predstavili prvo napravo za brezžičen prenos video vsebin do ločljivosti 4K. Podjetje Wilocity je poskrbelo za pripravo čipovja z brezžično tehnologijo frekvence 60 GHz, medtem ko so inženirji podjetja DisplayLink poskrbeli za pripravo sistema, ki temelji na osnovi tehnologije USB ter skrbi za gladko prikazovanje videla in nizko latenco.

Podjetji Wilocity in DisplayLink sta razkrili, da njihov novi sistem temelji na osnovi brezžične tehnologije WiGig (IEEE 802.11 ad), ki omogoča brezžični prenos podatkov s hitrostjo do sedem gigabitov na sekundo kar seveda povsem zadošča za brezžični prenos video vsebin ločljivosti 4K. Ker bo brezžična tehnologija WiGig kmalu podprta v osebnih računalnikih, pametnih mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih napravah zabavne elektronike, bomo lahko video vsebine brezžično prenašali na domači televizor na sila enostaven način. Prvi televizorji s podporo brezžičnemu prenosu video vsebin ločljivosti 4K pa naj bi na trg zašli še pred pričetkom naslednje pomladi.


Prijavi napako v članku