Računalništvo, telefonija
05.02.2015 10:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Eero: Najboljša rešitev za popolno domače brezžično omrežje?

Mrežna naprava Eero naj bi zagotavljala enakomeren prenos podatkov v vseh kotičkih večstanovanjske zgradbe.
Mrežna naprava Eero naj bi zagotavljala enakomeren prenos podatkov v vseh kotičkih večstanovanjske zgradbe.

Danes brez interneta nam živeti ni, kar še posebno drži za brezžični dostop, saj ga uporabljamo na bogati paleti naprav, in sicer od osebnih računalnikov in televizorjev pa vse do mobilnih naprav in celo gospodinjskih aparatov. Ker pa je lahko zagotavljanje brezžičnega omrežja v velikih domovih ali podjetjih prava nočna mora predvsem na račun slabe kakovosti in moči signala, so se pri podjetju Eero odločili za pripravo najboljše rešitve za popolno domače brezžično omrežje. Novost naj bi namreč združevala zmogljivost, varnost in preprostost uporabe.

Mrežna naprava Eero se poveže z domačim usmerjevalnikom in naj bi zagotavljala enakomeren prenos podatkov v vseh kotičkih večstanovanjske zgradbe. To mu omogočajo dve brezžični omrežji Wi-Fi frekvence 2,4 gigahercev in 5 gigahercev ter brezžična povezava Bluetooth 4.0. Celoto pa upravlja miniaturni računalniški sistem, katerega strojna oprema obsega procesor frekvence enega gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in pomnilnik z gigabajtom prostora. Za upravljanje z mrežno napravo Eero lahko uporabljamo tudi pametne mobilne telefone in tablične računlanike Android in iOS, saj je zanje na voljo namenska aplikacija.

Čeprav najboljša rešitev za popolno domače brezžično omrežje Eero še ni nared za množično prodajo, je ta že na voljo v predprodaji (bit.ly/Eero-WiFi). Nakup ene naprave nas bo olajšal za preračunanih 110 evrov (brez poštnine), medtem ko bomo za tri naprave odšteli »le« 260 evrov.


Prijavi napako v članku