Računalništvo, telefonija
01.06.2017 12:49
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

#EDIT17: premagovanje hekerjev in razvoj chatbotov

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti
Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Comtradova poletna šola EDIT julija zopet odpira svoja vrata naslednji generaciji strokovnjakov za informacijske tehnologije.

Mednarodna poletna šola informacijskih tehnologij EDIT z bogatimi izkušnjami, inovativnimi projekti in vrhunskimi strokovnjaki v svoje vrste vabi študente ter študentke, ki želijo svoje akademsko znanje preizkusiti pri soustvarjanju tehnologije prihodnosti.


Več kot dve desetletji odličnega vzdušja in tehnologije

Od leta 1996 EDIT (Education for Innovative Thinkers) navdihuje inovacije in pripravlja prihodnje generacije najboljših tehnoloških strokovnjakov. Danes je EDIT največja poletna šola s področja informacijskih tehnologij v regiji, ki bo svoja vrata 17. julija odprla na kar šestih lokacijah.

Moduli poletne šole EDIT, ki v Sloveniji poteka v Ljubljani in Mariboru, temeljijo na aktualnih trendih iz tehnološkega sveta, zato so letošnji izzivi posvečeni varnosti in vzpostavljanju novih načinov komunikacije.

Premagovanje hekerjev v Ljubljani

#EDIT17 udeležencem ponuja možnost izobraževanja na področju varovanja podatkov in aplikacij z uporabo programske opreme Microsoft Operations Management Suite (OMS). Odkrijte, kako strokovnjaki s področja informacijskih tehnologij učinkovite rešitve, ki jih ponuja ta programska oprema, uporabljajo za pridobivanje vpogleda v podatke v realnem času, kar izboljša njihovo sposobnost hitrega odzivanja v primeru varnostnih groženj.

Goran Garevski, podpredsednik uprave Comtrade Software in mentor poletne šole EDIT, pojasnjuje: »Na letošnjem EDIT-u v Ljubljani se bomo lotili izziva varnostnih incidentov in vdorov. Vsak dan smo priča vdorom v informacijska okolja, ki imajo ogromne posledice za podjetja in njihove zaupne podatke. Zaščita pred vdori je izjemno kompleksen izziv za današnje in bodoče IT-administratorje ter zahteva večslojen pristop – od fizične infrastrukture do najvišje aplikativne ravni. Študentje se bodo s pomočjo mentorjev in inštruktorjev lotili izjemno zanimivega projekta za analizo varnostnih incidentov na ravni aplikacij in ustrezno reakcijo na “lažna” in upravičena opozorila, ki jih dobimo od sodobnih orodij za nadzor informacijskega okolja. Vabljeni ste, če želite aktualen in zahteven izziv, pri katerem se boste veliko naučili o informacijski varnosti, delu v ekipi in orodju Microsoft OMS!«

Pametni chatbot kot komunikacijski uporabniški vmesnik

Komunikacija med potrošniki in podjetji se z izjemno hitrostjo spreminja v digitalno storitev, ki je na voljo v obliki chatbotov ali robotov za chat. Statistični podatki kažejo, da so chat aplikacije (Messenger, Snapchat, Viber, WeChat itd.) postale bolj priljubljene od družabnih omrežij, kar je povezano tudi s porastom chat aplikacij na trgu. V poletni šoli EDIT boste študenti razvili lastnega chatbota za boljšo uporabniško izkušnjo v igralniški panogi. S pomočjo vašega izdelka bodo lahko igralci preko pogovora s chatbotom izvajali različne aktivnosti in se tako izognili neučinkovitim spletnim obrazcem za zahtevo podpore.

»Comtrade Gaming je iz preteklih poletnih šol dobil veliko nadarjenih študentov, ki zdaj postajajo nosilci razvoja izdelkov,« je pojasnil Aleš Gornjec, generalni direktor podjetja Comtrade Gaming. »Naložbe v novo generacijo zaposlenih prestavljajo meje inovativnosti in akademsko znanje podprejo s praktičnimi izkušnjami.”

Prijave

Če te zanima udeležba na Comtradovi poletni šoli EDIT 2017, si oglej letošnji program, izberi temo, se nam predstavi skozi izpolnjeno prijavo in jo oddaj do 12. 6. 2017. O končnem izboru udeležencev te bomo obvestili do 26. 6. 2017

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku