Računalništvo, telefonija
27.03.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

E-mobilnost s skuterji slovenske blagovne znamke Eco strela

.. Elektro mobilnost ali krajše e-mobilnost v razvito družbo uvaja nov koncept urbane mobilnosti ..

Koncept urbane mobilnosti temelji na zeleni energiji, zmanjševanju ogljičnega odtisa posameznika in družbe ter močno pripomore k energetski neodvisnosti. Vozila, ki jih poganja električna energija, so lahko prisotna tudi v mestnih središčih, zaprtih za vozila na fosilna goriva, kar prinaša svojevrstno prednost in svobodo gibanja.

Transport ustvari kar četrtino vseh toplogrednih plinov v Evropi, zato je prehod na transport s pomočjo zelene energije nujen, če želimo ohraniti in izboljšati kakovost našega življenja. V podjetju Sončni sistemi se že vrsto let ukvarjajo s proizvodnjo zelene energije, saj so eno izmed vodilnih podjetij v Sloveniji pri postavitvi sončnih elektrarn. V letu 2017 so ustanovili lastno blagovno znamko za e-mobilnost Eco strela, pod katero so združili e-rolke, e-skiroje, e-kolesa, e-skuterje, v prihodnosti pa se jim bodo pridružili tudi e-avtomobili.

Zakaj električni skuter?

Z e-vozili so stroški vožnje nižji, saj je električna energija cenejša od drugih pogonskih goriv. E-skuter Eco strela porabi samo 0,25 kWh/100 km, kar znese 30 centov/100 km, kar je zanemarljiv strošek. Poleg tega so stroški vzdrževanja minimalni, saj e-skuter nima filtrov goriva, olja in zraka, ki bi jih morali neprestano menjavati. Prav tako e-skuterji nimajo menjalnika, saj je prenos moči narejen neposredno na zadnje kolo, kar pripomore k temu, da je vožnja udobnejša in prijaznejša do okolja.

Udeleženci v prometu, ki se vsak dan vozijo na delo, v šolo, po opravkih ali kakšnih drugih obveznostih in pri tem obtičijo v prometu, si želijo alternative, ki bi njihovo pot olajšala. E-skuterji Eco strela ponujajo izjemno praktično rešitev. Z njimi se izognete gneči in odhitite mimo stoječe kolone avtomobilov, ni vam treba iskati in plačevati parkirišča, hkrati pa skrbite za čistejše okolje in svojo energetsko neodvisnost.

Na voljo so štirje različni modeli e-skuterjev, moči 1600 – 2400 W, ki si jih lahko ogledate na spletni strani www.eco-strela.si (P.R.)


Prijavi napako v članku