Računalništvo, telefonija
02.12.2010 15:34

Deli z drugimi:

Share

Dvokolesniki Tomos kmalu na električni pogon

Dvokolesniki Tomos na električni pogon bo prijazen tako do okolja kot do naših denarnic.
Dvokolesniki Tomos na električni pogon bo prijazen tako do okolja kot do naših denarnic.

Mopedi podjetja Tomos so bili pred nekaj desetletji pravi statusni simbol. Zgodba o uspehu koprskega podjetja se utegne kmalu ponoviti. Iz podjetja Tomos so namreč sporočili, da bodo kmalu ponudili v prodajo prvo družino dvokolesnikov na električni pogon. Projekt dvokolesnikov na električni pogon vsaj zanekrat obeta veliko. Koprsko podjetje je skupaj s Hidrijo vanj namreč vložilo kar dober milijon evrov finančnih sredstev.

Glavna odlika prve družina dvokolesnikov Tomos na električni pogon bo zagotovo avtonomija delovanja. Pri povprečni potovalni hitrosti 25 kilometrov na uro bomo lahko z njimi namreč prevozili do 100 kilometrov. Če bomo vozili s hitrostjo 45 kilometrov na uro, se bo avtonomija električnega dvokolesnika zmanjšala za polovico. Na voljo naj bi bila še različica z dvema baterijama. Pri tej naj bi bil doseg skoraj dvakrat večji.

Koprsko podjetje Tomos naj bi z naprednim električnim agregatom opremilo vseh 20 modelov mopedov v svoji ponudbi. Prve dvokolesnike na električni pogon lahko na slovenskem trgu pričakujemo v februarju naslednjega leta. O njihovi maloprodajni ceni in dobavljivosti je seveda še prezgodaj govoriti. Upajmo, da vendarle ne bodo predragi.


Prijavi napako v članku