Prenosni računalniki
07.10.2009 12:31
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dva zaslona tudi za prenosnik Kohjinsha

Prenosnik z dvema zaslonoma Kohjinsha
Prenosnik z dvema zaslonoma Kohjinsha

Ker dvozaslonski način dela olajšuje delo in pohitri vsakdanja opravila, ne preseneča, da se vedno več proizvajalcev prenosnih računalnikov odloča za pripravo izdelkov, opremljenih z dvema zaslonoma. Za ta pristop se je pred kratkim odločilo tudi japonsko podjetje Kohjinsha, ki je svoj prvi prototip predstavilo širši javnosti na sejmu CEATEC.

Novinec je opremljen z dvema 25,6-centimetrskima zaslonoma, ki izrisujeta slike z ločljivostjo do 1.024 x 600 oziroma do 1.366 x 768 točk. Na »pomožnem« zaslonu, ki ga po potrebi skrijemo za primarnega, lahko na primer sočasno opravljamo spletno telefonijo in brskamo po svetovnem spletu ali prebiramo poslovni dokument in pišemo elektronsko sporočilo stranki.

Tudi preostala strojna in programska oprema novinca ni od muh, saj obsega energijsko varčen procesor AMD Athlon MV-40, vgrajeno grafično kartico s podporo Microsoftovi knjižici DirectX 10, trdi disk z vmesnikom SATA, sistemski pomnilnik DDR2 kapacitete 4 GB in operacijski sistem Windows 7 Home Premium. Podjetje Kohjinsha žal na sejmu CEATEC ni želelo razkriti maloprodajne cene njihovega prvega dvozaslonskega prenosnika.


Prijavi napako v članku