Operacijski sistemi
01.03.2024 17:45

Deli z drugimi:

Share

Dve leti za edinstven ChromeOS Flex

Operacijski sistem Google ChromeOS Flex je združljiv z osebnimi računalniki Windows in macOS. Poleg tega je še brezplačen.

Operacijski sistem Chrome OS podjetja Google je bil doslej na voljo le za določene modele računalnikov, kot so na primer računalniški sistemi Chromebook. Pred dvema letoma pa so se pri podjetju Google odločili za spremembo: sistem so prilagodili za vse uporabnike osebnih računalnikov, in sicer povsem brezplačno. Gre za različico operacijskega sistema ChromeOS Flex, ki je julija leta 2022 dočakal končno oziroma stabilno različico.

Google ChromeOS Flex je združljiv z osebnimi računalniki Windows in macOS. Novost je sicer primerna tako za izobraževalne ustanove kot za poslovne uporabnike in je popolnoma združljiva z vsemi drugimi Googlovimi storitvami v oblaku. Ključna prednost operacijskega sistema ChromeOS Flex je v tem, da se zažene v samo nekaj sekundah. Torej je primeren tudi za računalnike, ki se ne morejo ravno pohvaliti s hitrim zagonom oziroma s hitrimi trdimi diski. Ta za delovanje potrebuje le štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in zgolj 32 gigabajtov diskovnega prostora. Uporabljamo ga seveda lahko tudi na zmogljivejših sistemih.

Zanimivi operacijski sistem Google ChromeOS Flex je polno združljiv z več kot 400 različnimi osebnimi računalniki proizvajalcev, kot so Apple, Dell, HP in drugi. Celoten seznam povsem združljivih sistemov je na voljo na spletni povezavi https://support.google.com/chromeosflex/. Operacijski sistem Google ChromeOS Flex bo sicer deloval na vseh napravah, ki izpolnjujejo minimalne zahteve za njegovo namestitev in uporabo.

Brezplačni ChromeOS Flex bomo lahko uporabljali brez skrbi, saj vsebuje vse potrebne varnostne rešitve. Operacijski sistem je sicer brezplačno na voljo za prenos na povezavi https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/. Novost lahko namestimo preko pomnilniškega ključka USB ali preko omrežja. Ob prijavi obstoječih uporabnikov se bodo vsi njihovi podatki in nastavitve samodejno sinhronizirali z novim računalnikom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več