Računalništvo, telefonija
29.11.2011 10:45

Deli z drugimi:

Share

Družba T-2 se je izognila stečaju

Odplačevanje dolgov bo ponudnik telekomunikacijskih storitev T-2 prenesel na ramena svojih naročnikov.
Odplačevanje dolgov bo ponudnik telekomunikacijskih storitev T-2 prenesel na ramena svojih naročnikov.

Končno ena dobra novica za vse uporabnike storitev družbe T-2. Mariborsko okrožno sodišče je namreč pred kratkim zavrnilo zahtevo Telekoma Slovenije za stečaj družbe in potrdilo prisilno poravnavo. Ta je sicer ves čas zatrjeval, da je verjetnost za uspešno prisilno poravnavo majhna, ter da upniki T-2 od stečaja lahko iztržijo bistveno več kot od prisilne poravnave. S tem se je na prvi stopnji le zaključil postopek prisilne poravnave priljubljenega slovenskega ponudnika telekomunikacijskih storitev, ki se je pričel že 13. januarja letos.

Kljub dobljeni bitki, težki časi za družbo T-2 še niso povsem mimo. Ta bo namreč morala najkasneje v devetih letih od pravnomočnosti sklepa o potrditvi prisilne poravnave upnikom poplačati skupno kar 44-odstotkov dolga. Ker je upraviteljica prisilne poravnave marca letos kot upravičene priznala dobrih 142 milijonov evrov terjatev, to pomeni kar dobrih 62 milijonov evrov dolga. Vodstvo družbe T-2 je odločitev mariborskega okrožnega sodišča pričakovano pozdravilo in verjame, da je s tem pridobilo še dodatno zaupanje vseh tistih upnikov, ki so avgusta letos že glasovali za prisilno poravnavo.

Najboljše pri vsem tem pa je zagotovo to, da je letošnje poslovanje družbe T-2 že od pričetka prisilne poravnave stabilno. Število naročnikov narašča, kar se odraža tudi v rasti prihodkov. Od pričetka postopka prisilne poravnave pa do konca oktobra so namreč ustvarili 40,4 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 4,3 milijone evrov prostega denarnega toka, ki ga bo družba lahko namenila poplačilu upnikov in nadaljnjim investicijam. V tem času so v T-2 pridobil več kot 20.000 novih naročnikov, kar seveda gre najbolj v nos Telekomu Slovenije. Ta si po vsej verjetnosti ne želi konkurenčnih razmer na slovenskem trgu.


Prijavi napako v članku