Telefonija
18.03.2007 20:55
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družba Nokia Siemens Networks začenja aprila

Družbi Nokia in Siemens sta objavili, da je družba Nokia Siemens Networks pričela s poslovanjem 1. aprila 2007. Družbi sta združili svoji nosilni omrežni dejavnosti in vanjo vložili ustrezna sredstva v razmerju 50 : 50. Prav tako sta se dogovorili o povečanju svojih vložkov v novo družbo, tako da bo družba Siemens vanjo vložila 2,4 milijarde EUR, družba Nokia pa 1,7 milijarde EUR. Glede na svojo velikost v svetovnem merilu se družba Nokia Siemens Networks nahaja v odličnem položaju, saj lahko z razvijanjem inovativnih in stroškovno varčnih izdelkov in storitev prevzame vodilno vlogo v komunikacijski industriji. Na voljo bo imela eno najboljših razvojno-raziskovalnih skupin v svetovnem merilu, ki bo prispevala k razvoju platform izdelkov in storitev za naslednje generacije fiksnih in mobilnih omrežij.

Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia, je ob tej priložnosti povedal: “V smislu utrjevanja trga telekomunikacij bo družba Nokia Siemens Networks uporabnikom ponujala vrhunske, stroškovno varčne rešitve, ki bodo obenem optimalno izpolnjevale njihove potrebe v smislu konvergenčnosti.”
Podobno razmišlja tudi Klaus Kleinfeld, predsednik in glavni direktor družbe Siemens AG: “S prihodom družbe Nokia Siemens Networks je vodilna liga na trgu telekomunikacij pridobila vrhunskega igralca z izjemnim potencialom za rast. S tem korakom smo bistveno utrdili svoj položaj na trgu in ustvarili trajno vrednost.”


Prijavi napako v članku