Triki in nasveti
12.07.2015 14:21

Deli z drugimi:

Share

Drugi poskusni Android M na voljo za naprave Nexus!

Drugi poskusni Android M na voljo za naprave Nexus!
Drugi poskusni Android M na voljo za naprave Nexus!

Podjetje Google je v okviru majevske konference Google I/O predstavilo naslednika mobilnega operacijskega sistema Android 5.0 Lollipop, ki v marsičem posnema konkurenčni operacijski sistem iOS. Novost z oznako M namreč od uporabnika privzeto zahteva dovoljenje pri dostopu do določenih komponent mobilne naprave ali programov, kot so kamera, mikrofon, koledar, kontakti in še več. Poleg tega omogoča boljši predogled spletnih strani z možnostjo vnaprejšnjega nalaganja na osnovi zgodovine brskanj.

Kot vse kaže razvoj mobilnega operacijskega sistema Android M poteka brez težav, saj je na voljo za preizkus že druga različica novosti, in sicer Android M Developer Preview 2. Preizkušanje novosti je žal omejeno le na uporabnike Googlovih naprav družine Nexus, in sicer Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 in Nexus Payer. Med večjimi prednostmi novosti najdemo novi vmesnik za uporabljanje s pravicami in sistem za boljše uporabljanje s pomnilnikom, v primerjavi s prejšnjo inačico pa je veliko bolj stabilen in zanesljiv.

Poskusni mobilni operacijski sistem Android M Developer Preview 2 je za Nexus 5 na voljo za prenos na povezavi bit.ly/Android-M-DP2-Nexus-5, za Nexus 6 na bit.ly/Android-M-DP2-Nexus-6, za Nexus 9 na bit.ly/Android-M-DP2-Nexus-9 in za Nexus Player na povezavi bit.ly/Android-M-DP2-Nexus-Player. Navodila za namestitev pa so dosegljiva na spletnem naslovu bit.ly/Android-M-namestitev. V primeru težav ali vprašanj pa vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku