Kam z odpadno sijalko

Cena: 0,00€

Brezplačna oddaja odsluženih sijalk
 • Trgovcu na prodajnem mestu v enakem številu kot je kupil novih sijalk. Trgovec lahko v skladu z uredbo, kupca napoti k oddaji odpadnih sijalk v do 5 km oddaljeno ZEOS-ovo zbiralnico.
 • Zbirni centri izvajalcev lokalne javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki (komunale). Ta način je primeren predvsem za oddajo manjših količin odsluženih sijalk iz gospodinjstev in manjših podjetij z do 10 zaposlenimi.
 • Zbiralnice, ki jih organizira ZEOS pri pogodbenih izvajalcih. Namenjene so predvsem distributerjem, inštalaterjem , vzdrževalcem in drugim imetnikom odsluženih sijalk za oddajo sijalk v količini, ki ne presega 2 m3.
 • Za količine večje od 2 odsluženih sijalk bo prevzem koordiniral ZEOS. Imetnik odpadka naročilo prevzema izvrši z izpolnjenim Obrazcem za naročilo prevzema odpadne EE opreme in ga posreduje ZEOS-u:
  po elektronski pošti na naslov: <!– var prefix = 'mailto:'; var suffix = ''; var attribs = ''; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy11409 = 'info' + '@'; addy11409 = addy11409 + 'zeos' + '.' + 'si'; document.write( '‘ ); document.write( addy11409 ); document.write( ‘‘ ); // –>info@zeos.si <!– document.write( '‘ ); // –>Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. <!– document.write( '’ ); // –>
  ali po faksu na št.: 01 366 85 80
 • Oddaja odsluženih sijalk v zbiralnico se potrjuje z Evidenčnim listom, ki ga izpolni imetnik odpadka, potrdi pa ga zbiralec.

  Kdo reciklira odpadne sijalke

  Podjetje ZEOS, ki so ga ustanovili reprezentativni proizvajalci električne in elektronske opreme v Sloveniji, sodeluje pa tudi z vodilnimi evropskimi proizvajalci sijalk


  Deli z drugimi:
  Share

  Avkcija je pripravljena v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o.