ZEOS d.o.o.

Predlagaj izboljšavo

Deli z drugimi:

Share
  • Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče
  • 01 366 85 41
  • info@zeos.si
  • www.zeos.si/
  • Ponedeljek - četrtek: 7.30 - 16.00, petek: 7.30 - 13.00
Davčna št.:
SI 46184554
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
2154528000
Transakcijski račun:
SI56 0292 2025 5434 460
Osnovna dejavnost:
E38.110 Zbiranje in odvoz nenevarnih odpadkov
Ustanovitelj:
Gorenje gospodinjski aparati d.o.o. in Moelex GMBH

O družbi ZEOS

Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, dobavitelji in uvozniki električne in elektronske opreme, baterij in akumulatorjev ter nagrobnih sveč izpolnjujejo vse obveznosti, ki izhajajo iz zakonskih določb za ravnanje z omenjenimi odpadki.

Zeos_locevanje-odpadkov


Odgovorno ravnanje z odpadki

ZEOS d.o.o. je neprofitna organizacija. Njeno odgovorno, učinkovito in ciljno naravnano delovanje temelji na poslanstvu, viziji in vrednotah družbe, ki sodelavce zavezujejo k ohranjanju čistega okolja. Zaznamuje jih tudi inovativnost, strokovnost, zanesljivost, družbena odgovornost, mednarodno sodelovanje in transparentnost poslovanja.
Družba ZEOS poskrbi za pravilno ravnanje z OEEO, OPBA in ONS odpadki. Njihove storitve obsegajo zbiranje in prevzem odpadkov končnih uporabnikov ali distributerjev ter poskrbijo za obdelavo in predelavo e-odpadkov.


“Še sem uporaben”

Ob učinkovitem upravljanju procesov ravnanja z e-odpadki veliko skrbi namenjajo izobraževanju in ozaveščanju prebivalcev Slovenije o pravilnem ravnanju z e-odpadki. V ta namen so pristopili k izvedbi projektov Life, evropskega finančnega orodja namenjenega varovanju okolja. Dve leti so izvajali projekt Life Slovenska OEEO kampanja za ozaveščanje o ustreznem ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo, nato petletni projekt Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki spodbuja k ločevanju e-odpadkov in odpadnih baterij. Trenutno pa vodijo kampanjo Life Spodbujamo e-krožno za prehod na krožni način ravnanja z e-opremo.

Zeos_e-odpadki

V 15. letih delovanja družbe so ustvarili razvejano in trdno mrežo mednarodnih povezav, s katero širijo svoj vpliv tudi izven Slovenije. Iz tujine črpajo nova znanja in dobre prakse, ki jih uporabijo za uspešno poslovanje v Sloveniji. Imajo tudi hčerinsko podjetje ZEOS eko-sistem v Sarajevu, ki uresničujejo njihovo vizijo pri naših južnih sosedih.
V sklopu novega projekta se držijo mota “Še sem uporaben”. Želijo spodbuditi uporabnike, da pokvarjenih ali odvečnih izdelkov ne zavržejo, ampak jih raje podarijo ali popravijo.

Več najdete na njihovi spletni strani.


Deli z drugimi:

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice