Računalništvo, telefonija
28.11.2011 11:55

Deli z drugimi:

Share

Dot Award 2012 – 1000 EUR za najboljšo spletno stran učencev in dijakov

Tudi v letu 2012 se lahko slovenski učenci in dijaki na mednarodnem tekmovanju Dot Award potegujete za bogate nagrade za najboljše šolske spletne strani.
Tudi v letu 2012 se lahko slovenski učenci in dijaki na mednarodnem tekmovanju Dot Award potegujete za bogate nagrade za najboljše šolske spletne strani.

Tudi v letu 2012 se lahko slovenski učenci in dijaki na mednarodnem tekmovanju Dot Award potegujete za bogate nagrade za najboljše šolske spletne strani. Koordinator projekta, društvo Roger Van Overstraeten Society, bo avtorjem najboljših spletnih strani podelilo tri nagrade in sicer v bruto vrednosti 1000, 750 in 500 EUR.

Na letošnjem tekmovanju Dot Award (www.dot-award.si) lahko sodelujete s prispevki iz vseh vsebinskih področij, vaše strani pa naj v čim večji meri ustrezajo kriterijem, po katerih bo mednarodna komisija izbrala tri najboljše. Spletne strani lahko pripravite v slovenskem jeziku, vendar je zaželena uporaba angleškega jezika. Vaše spletne strani mora na tekmovanje, v skladu z navodili, prijaviti vaš mentor.

Učenci in dijaki s slovenskih šol lahko za postavitev spletnih strani uporabite tudi orodje Blog.arnes, ki vam omogoča enostavno in hitro postavitev, hkrati pa vam ponuja dovolj svobode, da vaše spletne strani prilagodite lastnim potrebam.

Projekt Dot Award, ki ga koordinira belgijski Roger Van Overstraeten Society, je rezultat različnih evropskih spletnih iniciativ, kot je na primer belgijska Webbstjärnan in švedska WordWebWonder. V projektu, ki ga podpira CENTR (ang. Council of European National Top Level Domain Registries), sodelujejo evropski registri, med njimi tudi slovenski register. Več o Dot Award si lahko preberete na slovenskih ali mednarodnih spletnih straneh tekmovanja.


Pomembni datumi:

  • 1. 4. 2012: zadnji rok za oddajo vaših spletnih strani (navodila za prijavo na tekmovanje);
  • 11. 5. 2012: objava rezultatov mednarodne žirije;
  • 15.-31. 5. 2012: podelitev nagrad.

Prijavi napako v članku