Facebook
08.01.2021 09:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Donald Trump za nedoločen čas odstranjen s Facebooka

Zadnjih nekaj dni lahko na političnem področju spremljamo zelo napeto dogajanje v ZDA. Trumpovi podporniki kot tudi sam predsednik ne priznajo poraza na državnih volitvah. Ravno zaradi tega spora in njegovih objav na socialnih omrežjih, je prišlo tudi do fizičnega nasilja.
Donald Trump za nedoločen čas odstranjen s Facebooka
Donald Trump za nedoločen čas odstranjen s Facebooka

Zato so se pri Facebooku odločili, da bo Donland Trump za nedoločen čas “odstranjen” iz njihovih socialnih omrežji (tudi Instagram).

“Šokantni dogodki v zadnjih 24 urah jasno prikazujejo, da namerava predsednik Donald Trump uporabljati svoj preostali čas na poziciji (kot predsednik) tako, da ne bo podpiral mirnega in zakonskega prenosa moči na izvoljenega naslednika Joeja Bidna,” so zapisali.

Njegova odločitev, da bo uporabljal platformo za opravičilo, namesto da bi obsodil dejanja svojih zagovornikov v Capitolu, je upravičeno vznemirila ljudi v ZDA in po svetu. Te objave so včeraj odstranili, saj so se odločili, da je njihov namen spodbujati nadaljnje nasilje. Trenutna prioriteta države je, da preostalih 13 dni preteče mirno in v skladu s postavljenimi demokratskimi normami.

“V zadnjih letnih smo predsedniku Trumpu dovolili uporabo platforme z našimi pravili in včasih tudi odstranili oziroma označili njegove neprimerne objave, ki niso bile v skladu z našimi smernicami. To smo naredili zato, ker menimo, da ima javnost pravico do teh zapisov, tudi do spornih. Vendar je trenutni kontekst bistveno drugačen.

Menimo, da je tveganje, da bi še naprej v tem času dovolili Trumpu dostop do naših storitev, preveliko. Zato smo podaljšali blokado na njegovih profilih (Facebook in Instagram) za nedoločen čas in za vsaj naslednja dva tedna, dokler se zamenjava predsednikov ne zaključi,” je v objavi zapisal direktor Facebooka Mark Zuckerberg.

Twitter je medtem njegov račun onemogočil za 12 ur.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več