Računalništvo, telefonija
04.02.2020 09:10

Deli z drugimi:

Share

Dokončno slovo pametnih mobilnih telefonov BlackBerry?

Pametni mobilni telefoni BlackBerry bi se lahko kmalu poslovili za vedno!
Pametni mobilni telefoni BlackBerry bi se lahko kmalu poslovili za vedno!

Pred leti je splet pretresla novica, da bo pod poslovne pametne mobilne telefone, ki so jih do tedaj proizvajali pri podjetju Blackberry, podpisana kitajska družba TCL . Poslovni rezultati podjetja Blackberry so bili namreč tako slabi, da je podjetju grozil stečaj. Pri podjetju TCL so nato v letu 2018 poskrbeli, da so poslovni uporabniki prejeli pametni mobilni telefon BlackBerry Key 2. Tu je šlo za verjetno najboljši pametni mobilni telefon s tipkovnico, hkrati pa je vredno omeniti tudi dobro vzdržljivost baterije, kakovostno materiale ter učinkovito in varno programsko opremo.

Kot pa vse kaže, se je pri sodelovanju med podjetjema Blackberry in TCL nekje zataknilo, saj sta podjetji napovedali konec sodelovanja. To dejansko pomeni, da od 31 avgusta letos na trgu ne bo več novih pametnih telefonov pod blagovno znamko BlackBerry. Na srečo lahko podjetje BlackBerry še vedno računa na manjše poslovne partnerje za lokalne trge, kot na primer na podjetji Optiemus Infracom in BB Merah Putih, ki izdelujeta telefone BlackBerry za indijski trg.

Kljub temu je prihodnost poslovnih pametnih mobilnih telefonov podjetja BlackBerry vsaj zaenkrat še negotova. Če to ne bo namreč našlo novega poslovnega partnerja, novih pametnih mobilnih telefonov podjetja enostavno ne gre pričakovati. V najslabšem primeru pa se lahko zgodi, da se bodo morali poslovni pametni mobilni telefoni BlackBerry za vedno posloviti s svetovnega trga.


Prijavi napako v članku