Grafične kartice
01.05.2021 10:40

Deli z drugimi:

Share

Dobra novica za ljubitelje novih grafičnih kartic AMD Radeon!

Grafične kartice AMD družine Radeon RX 6000 bodo kmalu postale dostopnejše.
Grafične kartice AMD družine Radeon RX 6000 bodo kmalu postale dostopnejše.

Konec lanskega leta je podjetje AMD javnosti razkrilo nove grafične kartice družine Radeon RX 6000, ki so resnično nekaj posebnega. Temeljijo namreč na osnovi grafičnega jedra RDNA2 (Navi 21), podpirajo revolucionarni predpomnilnik Infinity, delujejo s kar 30 % višjo frekvenco in zagotavljajo polno združljivost z Microsoftovo knjižnico DirectX Ultimate.

Težava je le v tem, da je povpraševanje po grafičnih karticah Radeon družine RX 6000 precej višje od ponudbe. To dejansko pomeni, da mnogi ljubitelji iger do njih še dalj časa ne bodo prišli. Poleg tega so cene tovrstnih grafičnih kartic precej višje, kot bi dejansko morale biti. Zato so se pri podjetju AMD odločili, da bodo ljubiteljem iger priskočili na pomoč.

Prvi mož podjetja AMD je namreč zagotovil, da bodo znatno povečali proizvodne kapacitete za njihove najnovejše grafične kartice. Sprva bo podjetje AMD poskušalo nadoknaditi zamude pri dostavi grafičnih kartic za že obstoječa naročila. Nato bodo pri podjetju AMD še dodatno povečali proizvodne kapacitete z namenom, da zadovoljijo povpraševanje v prihodnje. Ker bodo grafične kartice Radeon družine RX 6000 s tem postale dostopnejše, naj bi njihova cena drastično upadla.


Prijavi napako v članku