Življenjski slog
11.01.2022 11:43
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Do termina na upravni enoti preko spletne strani

V kolikor vam kmalu poteče osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje,... se lahko na prosti termin na upravni enoti naročite kar preko spleta.
Do termina na upravni enoti brez nepotrebnega klicanja in izgubljanja časa
Do termina na upravni enoti brez nepotrebnega klicanja in izgubljanja časa

Letos naj bi skoraj vsakemu četrtemu prebivalcu potekla osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje. Za obnovo oziroma izdajo novih dokumentov, pa je potrebno obiskati upravno enoto. Na žalost pa so mnoge že sedaj preobremenjene z delom, kot tudi s telefonskimi klici, saj naj bi vsak vzel več minut, telefonistk in telefonistov je premalo, osebnih informacij pa preko telefona ne morejo dajati.

Zato je zaživel nov portal UeNaročanje, kjer lahko preko spleta sami izberete storitev, ki jo potrebujete (npr. zamenjava osebne izkaznice), ter upravno enoto, na kateri želite storitev tudi izvesti. Sistem trenutno deluje v Ljubljani, Logatcu in v Litiji, kmalu pa ga bodo razširili še na preostala mesta po Sloveniji.

Potek naročanja je sila enostaven. Uporabnik izbere datum, ko želi opraviti storitev, iz seznama izbere upravno enoto in nato še vpiše podatek, katero storitev potrebuje. V naslednjem koraku se prikažejo prosti termini, ki ga je možno rezervirati za rezervacijo pa je potrebna mobilna telefonska številka ali e-poštni naslov.

Vodja referata za javni red UE Ljubljana Nina Benić je dodala, da so sistem na ljubljanski upravni enoti že preizkusili in uspešno opravili preko 15.000 rezervacij terminov. Projekt je državni proračun stal 345.000 evrov, izvedel pa ga je Ortus Inc.

Na žalost pa tudi brez zapletov ne gre, saj so pred kratkim naročanje zaustavili zaradi varnostnih lukenj, ki pa jih bodo odpravili v najkrajšem možnem času.

Preberite še članek Nova osebna izkaznica z biometričnimi podatki: kako do nje?

Vas zanima več iz te teme?
spletne strani spletni portali

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Podjetje Navigaris d.o.o. je uspešno poslovno pot začelo leta 2008. Vizija ustanovitelja je bila ustvariti ciljno usmerjeno podjetje, ki bi združilo dolgoletne izkušnje in specifična ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več