Računalništvo, telefonija
02.04.2012 11:09

Deli z drugimi:

Share

Do 30% hitrejši ZyWALL USG požarni zidovi

ZyXEL je z nadgradnjo uporabnike požarnih zidov ZyWALL USG opremil tudi z IPv6
Do 30% hitrejši ZyWALL USG požarni zidovi
Do 30% hitrejši ZyWALL USG požarni zidovi

ZyXEL je skladno z razvojem interneta in svetovnimi smernicami predstavil nadgradnjo za internetno varnostno opremo ZyWALL USG. Firmware ZLD 3.0 prinaša več kot 80 izboljšav, na čelu katerih je podpora IPv6. Prerojena varnostna oprema zagotavlja večjo prepustnost in hitrejši prenos podatkov, zero-konfiguracijo EASY VPN, izboljšano različico licenčne storitve Anti-Spam 2.0 in mnoge druge. Navedene izboljšave omogoča tehnologija Fast-path, ki uporabnike ne prikrajša za varnost na račun hitrosti internetne povezave in obratno. Nadgradnjo ZLD 3.0 si lahko uporabniki ZyWALL USG brezplačno prenesejo s klikom na požarni zid: 20, 20W, 50, 100, 200, 300, 1000 ali 2000.

Kaj še lahko uporabniki pričakujete od nadgradnje ZLD 3.0?

ZyXEL je z nadgradnjo poskrbel za mehak prehod z IPv4 mrež na IPv6 infrastrukturo. Uporabnikom iPhonov, Androidov in drugih mobilnih naprav L2TP VPN tehnologija zagotavlja varno povezavo s centralnim računalnikom. Uporabna je tudi 3G povezava preko USB ali PCI kartic, zaradi česar uporabnikom ni potrebno kupovati 3G kartic. Za večjo učinkovitost in varnost ZyWALL USG požarni zidovi omogočajo nadzor in filtriranje uporabe družabnih omrežij, blokiranje izbranih spletnih strani ali programov.

Slovenci smo v Evropi čisto pri vrhu

Na podlagi zadnjih raziskav Googla glede IPv6 meritev je Slovenija med najnaprednejšimi v Evropi. Po odstotku IPv6 povezav, preko katerih uporabniki Googla dostopajo do IPv6 spletnih strani, Slovenci zaostajamo le za Francijo. IPv6 je protokol prihodnosti, saj zagotavlja praktično neomejeno število IP naslovov in odpravlja mapiranje portov in rutanje. Na IPv6 se je potrebno pripraviti: za prehodno obdobje obstaja možnost tuneliranja IPv4 v IPv6, z uveljavitvijo IPv6 pa bo tovrstna varnostna oprema obvezna, saj obstoječa vdorov preko IPv6 ne zaznava in ne preprečuje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATACOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATACOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Datacom, d.o.o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATACOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku