Računalništvo, telefonija
06.01.2010 11:15

Deli z drugimi:

Share

Diskovno omrežje Thecus N4200 na sejmu CES 2010 z Intelom

Diskovno omrežje Thecus N4200 je kot nalašč tudi za domače uporabnike!
Diskovno omrežje Thecus N4200 je kot nalašč tudi za domače uporabnike!

Podjetje Thecus Technology, ki se ukvarja z izdelavo rešitev za shranjevanje podatkov, je na letošnji računalniški sejem Consumer Electronics Show (CES) pripeljalo diskovno omrežje N4200 NAS. Diskovno omrežje NAS je arhitektura namenjena konsolidaciji in centralizaciji shranjevanja vseh vrst podatkov, pri čemer diskovni sistemi omogočajo zagon sistema iz centralnega diskovnega polja v omrežju NAS.

Diskovno omrežje Thecus N4200 je kljub izjemni zmogljivosti zelo varčno z dragoceno električno energijo, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov dvojedrni procesor Atom D510. Z uporabo Intelovega procesorja je podjetje Thecus Technology doseglo večjo učinkovitost delovanja diskovnega omrežja ter večjo zanesljivost za shranjevanje in deljenje digitalnih vsebin.

Novo diskovno omrežje N4200 podjetja Thecus, ki ima prostor za vgradnjo štirih trdih diskov, se lahko pobaha še s sistemom neprekinjenega napajanja, ki ščiti podatke pred izgubo v primeru nenadnega izpada električnega toka ter dvojnim zaslonom za enostavnejše upravljanje. Manjši zaslon omogoča spremljanje »zdravja« sistemskih informacij, vključno s stanjem trdega diska in omrežja, medtem ko večji zaslon OLED s 7,11-centimetrsko diagonalo pa uporabniku omogoča neposredno spreminjanje bogate palete nastavitev na napravah, kor so WAN, LAN, Link Aggregation in podobno.

Diskovno omrežje Thecus N4200 podpira trde diske z vmesnikom SATA velikosti 6,35-centimetrov in 8,9-centimetrov ter je kot nalašč tudi za varno shranjevanje podatkov, saj nudi bogato paleto načinov RAID (0, 1, 5, 6, 10 in JBOD). Več informacij o novem diskovnem omrežju N4200 podjetja Thecus pa je na voljo na spletni strani http://www.thecus.com/.


Prijavi napako v članku