Računalništvo, telefonija
19.04.2012 07:01
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dih jemajoče visokotehnološko pohištvo IKEA

Novo pohištvo podjetja IKEA je oblikovno povsem skladno z elektronskimi napravami!
Novo pohištvo podjetja IKEA je oblikovno povsem skladno z elektronskimi napravami!

Švedski pohištveni velikan IKEA je pred kratkim sklenil poslovno sodelovanje s kitajskim podjetjem TCL Multimedia. S tem je celotnemu svetu dal jasno vedeti, da bo odslej v svoje pohištvo vgrajeval televizije ter naprave za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Sedaj je pohištveni velikan IKEA javnosti razkril še »prodajne pakete«, ki bodo obsegali LCD televizor, zvočniški sistem z brezžičnimi zvočniki ter predvajalnike večpredstavnostnih vsebin (CD, DVD in Blu-ray).

Skupaj s pohištvom IKEA Uppleva bo mogoče kupiti LED televizorje s 24- (61-centimetrsko), 36- (91,4-centimetrsko), 40- (101,6-centimetrsko) in 46-palčno (116,9-centimetrsko) diagonalo. Vsi televizorji se bodo lahko pobahali s 400-herčnim osveževanjem slike, izrisom visokoločljivih slik formata 1.080p in tipalom svetlobe. Slednji bo poskrbel, da se bo svetloba prikazane slike v realnem času prilagajala trenutni svetlobi v prostoru.

Televizorji (razen 24-palčnega modela) bodo opremljeni še z brezžično povezavo Wi-Fi in podporo za predvajanje glasbenih datotek mp3 in mp4, filmskih posnetkov DivX in slikovnih datotek JPEG HD. Za ta namen bo na voljo priključek USB. Za deskanje po svetovnem spletu bo na razpolago spletni brskalnik Opera. Ta bo med drugim ponujal podporo za Flash, kar pomeni, da bomo lahko na televizorjih predvajali videoposnetke iz portala YouTube. Za predvajanje videoposnetkov bo na voljo še predvajalnik Blu-ray. Zvočniški sistem z brezžičnimi zvočniki pa se bo lahko pobahal z nazivno močjo 400 vatov. Celoto bo zaključeval daljinski upravljavec, s katerim bo mogoče upravljati televizor, predvajalnik in zvočniški sistem.


Prijavi napako v članku