Življenjski slog
14.03.2021 09:05
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalno umetniško delo prodano za 69 milijonov dolarjev

Digitalna slika je bila zaščitena s naprednim mehanizmom, zato je ni mogoče kar enostavno ukrasti ali pa izdelati njeno kopijo.
Digitalna slika je bila zaščitena s naprednim mehanizmom, zato je ni mogoče kar enostavno ukrasti ali pa izdelati njeno kopijo.

Z vse pogostejšo uporabo računalniških sistemov in drugih mobilnih naprav je digitalna umetnost vse bolj priljubljena tudi pri ljubiteljih umetnin. Da pa je digitalna umetnost lahko tudi umetnina, je dokazal umetnik z umetniškim imenom Beeple. Ta je namreč pripravil digitalno stvaritev, imenovano »Everydays: The First 5000 Days«, ki je bila nedavno prodana za neverjetnih 69 milijonov dolarjev oziroma preračunanih 57,7 milijona evrov.

Digitalno sliko oziroma umetnino “Everydays: The First 5000 Days” je na spletno dražbo postavila dražbena hiša Christie’s. Dražba je trajala od 25. februarja do 11. marca. To je bilo sicer prvo popolnoma digitalno umetniško delo, ki ga je prodala omenjena dražbena hiša. Zanimanje zanjo je bilo ogromno, dosežena vsota pa je presenetila vse.

Beeple je umetniško ime Mika Winkelmanna, 39-letnega grafičnega oblikovalca iz Charlestona v Južni Karolini. V ospredje je prišel z bizarnimi, včasih grotesknimi karikaturami politikov, z ikonami pop kulture in s svetovnimi dogodki, ki so bili vsi objavljeni na njegovem Instagram profilu. Poleg tega je že delal za številne znane osebe, kot so Justin Bieber, Katy Perry, Nicki Minaj in druge.

Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija

Prijavi napako v članku