Strojna oprema
26.06.2008 08:03
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalne novosti 3M tudi v Sloveniji

Podjetje PC H.AND je postalo pooblaščeni uvoznik in prodajalec digitalnih projektorjev podjetja 3M. Na slovenskem trgu bodo predstavili linijo njihovih digitalnih projektorjev, ki omogočajo živahne predstavitve tako v profesionalnem okolju kot tudi v zavetju dnevne sobe. Poleg zmožnosti projeciranja prezentacij z izredno kratke razdalje (model DMS 710), omogočajo 3M-ovi projektorji projeciranje prezentacij tudi brez uporabe osebnega računalnika. Poleg naprednih tehnologij in visoke kakovosti prikaza slike prinašajo dovršeno stilsko oblikovanje v všečnem in lahkem ohišju in povezljivost z osebnim računalnikom ter video- ali DVD-enoto.

Poleg razširjene uporabe v poslovne in izobraževalne namene so postali projektorji v zadnjih letih vse bolj priljubljeni tudi med končnimi uporabniki, saj predstavljajo odlično rešitev za integrirani sistem domačega kina. Med novostmi, ki prihajajo na slovenski trg, se nahajajo 3M-ovi modeli digitalnih projektorjev X20, X64, X64w in model DMS710, ki ga odlikuje funkcija Super Close Projection.

Med 3M-ovimi digitalnimi projektorji najbolj izstopa model DMS 710, ki ima vgrajen DVD-predvajalnik in je eden redkih projektorjev z vgrajeno 3M-ovo tehnologijo Vikuiti Super Close Projection. Ta omogoča projekcije tudi v zelo majhnem okolju, na majhnih razdaljah – tudi od pol metra oddaljenosti. Model, ki prinaša visoko kakovost videa pri visoki ločljivosti True XGA in izjemen prostorski zvok Dolby do 5.1 (5 zvočnikov in en bas), omogoča projeciranje prezentacij v formatu JPG prek vgrajenega USB-vmesnika, brez uporabe osebnega računalnika. Udobje ob uporabi prinašajo poleg njegove majhne teže in všečne oblike tudi priključki, ki se nahajajo na sprednji strani projektorja. Digitalni projektor odlikuje poleg svetilnosti 1500 ANSI lumnov in visokega kontrastnega razmerja 1300 : 1, tudi razmerje med sliko 4 : 3 in 16 : 9 ter vrhunski barvni kontrasti in jasnost slike.

Majhen, a zelo zmogljiv model X20 prinaša zelo jasne in čiste podobe, zaradi svoje teže pa je idealen za vse tiste uporabnike, ki veliko potujejo in potrebujejo vrhunske predstavitve tudi na poti. 3M-ov projektor z visoko True XGA ločljivostjo projekcije (1024 x 768) in svetilnostjo 2000 ANSI lumnov omogoča tako kot model DMS 710 predstavitev prezentacij v formatu JPG prek USB-vmesnika brez uporabe osebnega računalnika.

Digitalni projektor X64 in njegovo brezžično različico, model X64w, odlikuje svetilnost 2600 ANSI lumnov in ločljivost True XGA ter jasen in čist prikaz slike. Slednjega lahko uporabniki nadzorujejo z oddaljene omrežne lokacije, zato je uporaba omrežnih kablov čisto odveč. Ob predstavitvah uporabniki projektorja ne potrebujejo osebnega računalnika, saj ta omogoča predstavitev prezentacij v formatih JPG, PNG, BMP, MPEG4 SP, le ob uporabi SD-spominske kartice ali USB-ključka. Kontrastno razmerje je pri obeh 500 : 1. Digitalna projektorja, ki omogočata poosebitev nastavitev, sta najprimernejša za uporabo v poslovne in izobraževalne namene ter v različnih večmedijskih okoljih.

Vsi zgoraj omenjeni modeli 3M-ovih digitalnih projektorjev bodo pri nas na voljo predvidoma od avgusta dalje.


Prijavi napako v članku