Programska oprema
16.06.2006 06:36

Deli z drugimi:

Share

Digitalizacija tržnih raziskav z rešitvami SPSS

Podjetje za tržne raziskave Burke je za svojo spletno anketno aplikacijo izbralo zanesljivo in varno tehnologijo SPSS, ki projektnim vodjem omogoča učinkovito upravljanje spletnega okolja z nadziranjem dostopa do projektov in pravic uporabnikov. Burke lahko odslej svojim strankam omogoča izdelavo lastnih anket s pomočjo funkcije Interview Builder. Podjetje namerava v prihodnosti izkoristiti prednosti programske opreme Microsoft SQL 2005 in uporabiti rešitev SPSS Tables za izdelavo preglednih tabel in njihovo objavo v vrsti različnih formatov.

Burke uporablja nove in prilagodljive tehnologije zaradi povečevanja števila tržnih priložnosti. Ob tem poseben pomen pripisuje integraciji projektnega vodenja v proces anketiranja. Tehnologija SPSS projektnim vodjem omogoča oblikovanje tabel, spremljanje kvot, spreminjanje skript ter vključevanje ali izključevanje projektov. Hkrati lahko enostavno nudi strankam in drugim uporabnikom dostop do določenih anketnih aplikacij SPSS.

“Potrebovali smo enostavno, nadgradljivo platformo, ki se prilagaja poslovnim zahtevam naših strank in s katero je mogoče obdelovati tako enostavne kot tudi obsežne ankete,” je dejal Mike Webster, direktor za tehnološke rešitve v podjetju Burke. “Odprta arhitektura, ki jo ponuja SPSS, omogoča boljšo integracijo s sistemi za upravljanje odnosov s strankami v podjetjih.”

Burke je že zelo zgodaj začel uporabljati spletne anketne aplikacije in se je zato povezal s podjetjem SPSS, ki mu je omogočilo ugoditi najpogostejši zahtevi strank – pravočasno pridobiti čim več informacij. Njuno partnerstvo traja že 25 let, v tem obdobju pa Burke ves čas skrbi za inovacije s pomočjo tehnologij SPSS. Le tako ostaja v korak z naprednimi tehnologijami in vse večjimi potrebami strank ter ohranja svojo konkurenčno prednost. Burke načrtuje uporabo več SPSS-ovih rešitev za sestavljanje, urejanje, predogled in preskušanje anket brez uporabe spletnega strežnika.

V letu 2005 sta bili dve izmed treh Burkovih anket, anketi na spletu, medtem ko je bilo pred petimi leti takšnih le 15 odstotkov. Burke ponuja spletno anketno rešitev trem od štirih strank, pred petimi leti pa je bil njihov delež prav tako samo 15-odstoten.


Prijavi napako v članku