Industrija
Digitalizacija
Programska oprema
10.09.2021 07:49
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalizacija transportnih procesov v tovarni Henkel Maribor

Letos so se v tovarni Henkel Maribor odločili, da celotno organizacijo transporta v in iz tovarne digitalizirajo in preselijo na spletno platformo www.godrive.me.
Digitalizacija vozil, ki se nahajajo v tovarni.
Digitalizacija vozil, ki se nahajajo v tovarni.

Kljub predhodno izračunanim prihrankom časa, človeških virov in posledično tudi denarja, so rezultati presenetili prav vse.


Rezultati, rezultati, rezultati

Zamudni procesi organizacije, spremljanja, dokumentiranja in nadzora procesa transporta so se iz prejšnjih 15 minut po prevozu zmanjšali na le 7 minut, bistveno pa so se zmanjšale potreba po osebni interakciji in čakalne vrste nakladanja. Dodatno se vsa dokumentacija, vključno s CRM nalogi in videoposnetki naklada generira sama in hrani v mapi prevoza, zato so učinki digitalizacije vidni še dolgo po tem, ko je prevoz zaključen.


Slovensko znanje

Platformo je v celoti razvilo slovensko podjetje ZASLON TELECOM in je zanjo že prejelo številne nagrade. Podjetje je že več kot 20 let v samem vrhu slovenskega IT razvoja, znano pa je predvsem po velikih projektih digitalizacije prej papirnega poslovanja, pa tudi po digitalizaciji državnih projektov, kot sta eNotar in ePolicist.


Godrive.me

Platforma omogoča celotno digitalizacijo poslovnega procesa prevoza, torej od preverjanja prostih kapacitet različnih prevoznikov do potrditve termina prevoza, samodejnega odpiranja zapornice s pomočjo LPR tehnologije (prepoznavanje registrskih tablic), že prej omenjenega samodejnega kreiranja potrebne dokumentacije in preverjanja voznikov. Ker gre za izredno obsežen sistem, je zelo dobrodošlo, da se lahko do potankosti kreirajo pravice oziroma vloge posameznih uporabnikov, kar omogoča, da uporabnik vidi le tiste module in korake, pri katerih je neposredno udeležen. Na ta način je sistem izredno pregleden in uporabniku prijazen, dodatna prednost pa je tudi ta, da je večjezičen. Pri večjih proizvodnih podjetjih je to zelo pomembno, saj je v veliki večini primerov udeleženih več deležnikov iz različnih držav.

Prikaz mape prevoza.

Dodana vrednost digitalizacije: digitalizacija formularjev

Vsako delo, ki zahteva izpolnjevanje formularjev, je zamudno in velikokrat neurejeno. Poleg standardnega tiskanja, izpolnjevanja in podpisovanja je potrebno urediti še skeniranje in fizičen arhiv. Pri obrazcih, ki so pisani z roko, je posebno v proizvodnji velikokrat težava s čitljivostjo, kasnejše iskanje arhivskih dokumentov pa prava nočna mora. Sistem GODRIVE.ME je že v osnovi zasnovan tako, da se obrazci generirajo v realnem času, ko se podatki vnašajo v sistem (večina s pomočjo šifrantov in poslovne logike), dodana pa je tudi komponenta ePodpisa, ki omogoča digitalno podpisovanje.

Naslednji korak: vizualizacija

Za zaposlene, ki niso neposredno vpleteni v delovne procese prevoza, vendar pa je za njih še vedno zelo pomembno, da vedo, kje se tovorna vozila nahajajo, je razvit poseben modul vizualizacije, ki grafično in podatkovno prikazuje celotno dogajanje na območju tovarne in tranzita. Na ta način je delo celotnega kolektiva pregledno, tekoče in prihrani marsikateri zastoj.

Video predstavitev

Podjetje ZASLON TELECOM je pripravilo tudi lično predstavitev celotnega sistema GODRIVE.ME, ki je zagotovo vredna pozornosti vsakogar, ki razmišlja, kako bi z digitalizacijo lahko prihranil ogromno časa in človeških virov. Predstavitev si lahko ogledate na povezavi bit.ly/godrive-me. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
industrija digitalna preobrazba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZASLON TELECOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZASLON TELECOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZASLON TELECOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več