Industrija
Digitalizacija
Programska oprema
10.09.2021 07:49
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalizacija transportnih procesov v tovarni Henkel Maribor

Letos so se v tovarni Henkel Maribor odločili, da celotno organizacijo transporta v in iz tovarne digitalizirajo in preselijo na spletno platformo www.godrive.me.
Digitalizacija vozil, ki se nahajajo v tovarni.
Digitalizacija vozil, ki se nahajajo v tovarni.

Kljub predhodno izračunanim prihrankom časa, človeških virov in posledično tudi denarja, so rezultati presenetili prav vse.


Rezultati, rezultati, rezultati

Zamudni procesi organizacije, spremljanja, dokumentiranja in nadzora procesa transporta so se iz prejšnjih 15 minut po prevozu zmanjšali na le 7 minut, bistveno pa so se zmanjšale potreba po osebni interakciji in čakalne vrste nakladanja. Dodatno se vsa dokumentacija, vključno s CRM nalogi in videoposnetki naklada generira sama in hrani v mapi prevoza, zato so učinki digitalizacije vidni še dolgo po tem, ko je prevoz zaključen.


Slovensko znanje

Platformo je v celoti razvilo slovensko podjetje ZASLON TELECOM in je zanjo že prejelo številne nagrade. Podjetje je že več kot 20 let v samem vrhu slovenskega IT razvoja, znano pa je predvsem po velikih projektih digitalizacije prej papirnega poslovanja, pa tudi po digitalizaciji državnih projektov, kot sta eNotar in ePolicist.


Godrive.me

Platforma omogoča celotno digitalizacijo poslovnega procesa prevoza, torej od preverjanja prostih kapacitet različnih prevoznikov do potrditve termina prevoza, samodejnega odpiranja zapornice s pomočjo LPR tehnologije (prepoznavanje registrskih tablic), že prej omenjenega samodejnega kreiranja potrebne dokumentacije in preverjanja voznikov. Ker gre za izredno obsežen sistem, je zelo dobrodošlo, da se lahko do potankosti kreirajo pravice oziroma vloge posameznih uporabnikov, kar omogoča, da uporabnik vidi le tiste module in korake, pri katerih je neposredno udeležen. Na ta način je sistem izredno pregleden in uporabniku prijazen, dodatna prednost pa je tudi ta, da je večjezičen. Pri večjih proizvodnih podjetjih je to zelo pomembno, saj je v veliki večini primerov udeleženih več deležnikov iz različnih držav.

Prikaz mape prevoza.

Dodana vrednost digitalizacije: digitalizacija formularjev

Vsako delo, ki zahteva izpolnjevanje formularjev, je zamudno in velikokrat neurejeno. Poleg standardnega tiskanja, izpolnjevanja in podpisovanja je potrebno urediti še skeniranje in fizičen arhiv. Pri obrazcih, ki so pisani z roko, je posebno v proizvodnji velikokrat težava s čitljivostjo, kasnejše iskanje arhivskih dokumentov pa prava nočna mora. Sistem GODRIVE.ME je že v osnovi zasnovan tako, da se obrazci generirajo v realnem času, ko se podatki vnašajo v sistem (večina s pomočjo šifrantov in poslovne logike), dodana pa je tudi komponenta ePodpisa, ki omogoča digitalno podpisovanje.

Naslednji korak: vizualizacija

Za zaposlene, ki niso neposredno vpleteni v delovne procese prevoza, vendar pa je za njih še vedno zelo pomembno, da vedo, kje se tovorna vozila nahajajo, je razvit poseben modul vizualizacije, ki grafično in podatkovno prikazuje celotno dogajanje na območju tovarne in tranzita. Na ta način je delo celotnega kolektiva pregledno, tekoče in prihrani marsikateri zastoj.

Video predstavitev

Podjetje ZASLON TELECOM je pripravilo tudi lično predstavitev celotnega sistema GODRIVE.ME, ki je zagotovo vredna pozornosti vsakogar, ki razmišlja, kako bi z digitalizacijo lahko prihranil ogromno časa in človeških virov. Predstavitev si lahko ogledate na povezavi bit.ly/godrive-me. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
industrija digitalna preobrazba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZASLON TELECOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZASLON TELECOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZASLON TELECOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več