Računalništvo, telefonija
07.03.2012 19:16
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dialog na prepihu

Okrogla miza za uvod 21. slovenskega oglaševalskega festivala
Okrogla miza za uvod 21. slovenskega oglaševalskega festivala

Letos se bo med 28. in 30. marcem v portorožu odvijal že 21. SOF ali na dolgo slovenski oglaševalski festival. Geslo letošnjega festivala se glasi »Dialog na prepihu«, saj v prihodnosti želijo ustvariti več dialoga med oglaševalci in potrošniki.

Na okrogli mizi, ki se je odvijala 7.3.2012 v hotelu Cubo, je beseda največ tekla o socialnih omrežjih, podjetjih, ki so na omrežjih prisotna in kakšne so glavne razlike med publiko in temami, ki se »obdelujejo« na najbolj znanih omrežjih – Facebook in Twitter.

Twitter je v zasnovi precej drugačen od Facebooka, na njem lahko pošiljamo sporočila, ki vsebujejo do največ 140 znakov, saj je bil zasnovan, da poleg računalnika Twitter lahko uporabljamo še iz drugih naprav, kot so npr. mobilni telefoni. Ker je znakovna omejitev skoraj enaka kot pri kratkih sporočilih SMS, je že na začetku Twitter dobil nadimek Internetni SMS. Podjetja za svojo promocijo na socialnih omrežjih v veliki večini primerov uporabijo Facebook, večja podjetja pa kar oba giganta med socialnimi omrežji in še nekatere druge. Prisotni na okrogli mizi so spregovorili tudi o dialektu med podjetji in njihovimi »oboževalci« na socialnih omrežjih. Pri tem novem načinu oglaševanja najdemo cel kup pozitivnih lastnosti, dotaknili pa so se problematike negativnih. Oglaševanje preko socialnih omrežij, kot edino ponuja direktno povratno informacijo potrošnikov, saj vsak pod objavo podjetja lahko doda še svoje mnenje, ki pa je lahko tudi negativne narave, s tem pa odganja druge potencialne stranke.

Na 21. Sof festivalu tako želijo spodbuditi dialekt med oglaševalci in potrošniki, da bi se tako v čim večji meri izognili takšnim problemom kot je zgornji.


Prijavi napako v članku