Računalništvo, telefonija
13.12.2019 07:50

Deli z drugimi:

Share

Deseta generacija procesorjev Intel za novi RedmiBook 13

Prenosni računalnik Xiaomi RedmiBook 13 je opremljen z relativno zmogljivo strojno opremo.
Prenosni računalnik Xiaomi RedmiBook 13 je opremljen z relativno zmogljivo strojno opremo.

Inženirji podjetja Xiaomi so konec poletja predstavili zanimiv prenosni računalnik RedmiBook 14. Tokrat pa so nas prijetno presenetili s pripravo manjšega modela z oznako RedmiBook 13, ki pa je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo. Novost namreč razpolaga z deseto generacijo Intelovih procesorjev ter sodi v segment ultralahkih prenosnikov. Novost ponuja tanke robove in kovinsko ohišje, tehta le 1,23 kilogramov in zagotavlja do 11 ur neprekinjenega delovanja.

Kupcem kompaktnega prenosnega računalnika Xiaomi RedmiBook 13 sta na voljo dva modela, pri čemer šibkejši razpolaga s procesorjem Intel Core i5-1021U, zmogljivejši pa Core i7-1051U. Za prikaz slik je na voljo zaslon s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčmno diagonalo, pri tem pa mu je v pomoč grafična kartica Nvidia GeForce MX250 z dvema gigabajtoma lastnega pomnilnika. Preostala strojna oprema pa obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 in pogon Solid State kapacitete 512 gigabajtov, zato bo prostora za shranjevanje podatkov več kot dovolj.

Kompaktni prenosni računalnik Xiaomi RedmiBook 13 pričakovano ni pretirano drag, vsaj glede na to, kar ponuja. Osnovni model z vgrajeno grafično kartico in procesorjem Core i5-1021U je namreč vrednoten na zgolj preračunanih 538 evrov. Zmogljivejši model z Intelovim procesorjem Core i7-1051U in vgrajeno grafično kartico Nvidia GeForce MX250 pa je vrednoten na preračunanih 665 evrov. Novi računalnik podjetja Xiaomi lahko seveda kupimo preko kitajskih spletnih trgovcev.


Prijavi napako v članku