Računalništvo, telefonija
24.04.2012 09:11

Deli z drugimi:

Share

Delovne postaje Lenovo ThinkStation nove generacije so kos vsem obremenitvam

Družba Lenovo, drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu, je predstavila novo generacijo delovnih postaj ThinkStation, ki jih odlikuje hladno ter tiho delovanje tudi ob največjih grafičnih in računskih obremenitvah. Modeli ThinkStation S30, C30 in D30 so opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel Xeon E5, ki jim ob drugih inovacijah in funkcijskih nadgradnjah omogočajo visoke zmogljivosti in zanesljivo delovanje ob zgledni energijski učinkovitosti.
Lenovo ThinkStation D30 premore kar 16 pomnilniških rež, hiter pomnilniški sistem pa se odlično odreže tudi v večopravilnih okoljih.
Lenovo ThinkStation D30 premore kar 16 pomnilniških rež, hiter pomnilniški sistem pa se odlično odreže tudi v večopravilnih okoljih.

Najnovejše delovne postaje ThinkStation ciljajo na najzahtevnejša okolja, kot so inženirski, načrtovalski in oblikovalski studii, finančne organizacije, področja urejanja videa in animacij, zdravstvo ter druga. “Profesionalci so zelo odvisni od zmogljivosti in zanesljivosti svojih orodij. Nove delovne postaje ThinkStation S30, C30 in D30 jim ponujajo najboljšo strojno platformo za opravljanje še tako zahtevnih nalog,” je povedal vodja oddelka delovnih postaj v družbi Lenovo Robert Herman.

Izredna hitrost in zmogljivost
Inženirji podjetja Lenovo so najnovejše delovne postaje oblikovali z mislijo za kar najhitrejše delovanje. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi modeli zmogljivih večjedrnih procesorjev Intel Xeon E5, profesionalnimi grafičnimi karticami NVIDIA Quadro ter podporo rešitvama Maximus in NVIDIA Telsa za dodatno zahtevno računanje. Sodobni trendi gredo v smer vse večje obdelave podatkov v pomnilniku, zato so nove delovne postaje lahko opremljene z do 256 GB hitrega DDR3 (1600 MHz) delovnega pomnilnika. Za podjetja je tudi pomembno, da so nove delovne postaje certificirane za delovanje z vrsto aplikacij in programskih paketov neodvisnih ponudnikov poslovne in namenske programske opreme, kar jim zagotavlja brezhibno delovanje in takojšnjo podporo v primeru morebitnih težav.

Prijazni do okolja
Kljub visokim zmogljivostim so delovne postaje izredno energijsko učinkovite in okolju prijazne. Njihova učinkovitost glede na porabo energije dosega do 90 odstotkov, premorejo certifikat Energy Star 5.2 ter so opremljene z napajalnimi sistemi ratinga 80 Plus Gold. Okolju prijazen je tudi zunanji dizajn, saj so ohišja delovnih postaj sestavljena s približno 65 odstotkov recikliranih materialov.

Lenovo ThinkStation C30 – najmanjša dvoprocesorska postaja na svetu
Delovna postaja ThinkStation C30 je bila zasnovana za uporabo v finančnih ter CAD okoljih ali v okoljih, ki se ukvarjajo z ustvarjanjem in/ali obdelovanjem digitalnih vsebin. Vgrajena ima dva procesorja Intel Xeon E5 2600, naročnik pa lahko izbira med grafičnimi karticami do NVIDIA Quadro 6000 ali kombinacijo dveh kartic NVIDIA Quadro 5000. Kompaktna zasnova delovne postaje tudi pomeni, da lahko v omaro velikosti 42U namestimo kar 14 delovnih postaj. V te delovne postaje je moč vgraditi do 128 GB delovnega pomnilnika, za hitre prenose med vgrajenimi in zunanjimi komponentami pa skrbita vmesnika PCI Express 3.0 in USB 3.0.

Delovne postaje C30 imajo tudi patentiran in že nagrajen hladilni sistem, ki lahko kljub majhnemu prostoru odvede veliko toplote. Hladilni sistem je namreč trikanalen in bolj učinkovit od konkurenčnih dvoprocesorskih delovnih postaj, kar pripomore k hladnejšemu delovanju komponent, njihovi dolgoročni zanesljivosti in manjši porabi energije.

Lenovo ThinkStation D30 – ekstremne zmogljivosti
Uporabniki, ki potrebujejo brezkompromisne zmogljivosti, denimo za ustvarjanje v 3D-tehnologiji, kreiranje animacij ali pa zahtevno računanje, bodo odlično postreženi z modelom Lenovo ThinkStation D30, ki je kos tudi največjim projektom. Ta ima vgrajenih več osemjedrnih procesorjev Intel Xeon E5 2600 in je grafično razširljiva z uporabo dveh grafičnih kartic NVIDIA Quadro 6000, kar postavlja nova merila pri obdelavi računskih in grafičnih podatkov.

Lenovo ThinkStation D30 premore kar 16 pomnilniških rež, hiter pomnilniški sistem pa se odlično odreže tudi v večopravilnih okoljih. Tudi D30 je opremljen s trikanalnim hladilnim sistemom, ki skrbi, da delovna postaja deluje hladno in tiho ter ne moti uporabnikov.

Lenovo ThinkStation S30 – za racionalne profesionalce
Uporabniki, ki iščejo kombinacijo najugodnejše cene in zmogljivosti, bodo odlično postreženi z delovno postajo ThinkStation S30. Gre za delovno postajo srednjega razreda, ki ima vgrajen en procesor Intel Xeon E5 (modeli 1600 do 2600) in podpira grafične kartice NVIDIA tudi v konfiguraciji z navezo rešitev Maximus ali Tesla. Tudi ThinkStation S30 je mogoče opremiti z do 128 GB delovnega pomnilnika in je tako kot drugi modeli nove generacije certificiran za uporabo z napredno programsko opremo ter aplikacijami za 2D, 3D, CAD, EDA in drugimi programskimi področji.

Cene in dobavljivost
Delovne postaje Lenovo ThinkStation nove generacije bodo v Sloveniji naprodaj sredi poletja, takrat pa bodo znanje tudi njihove cene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku