Računalništvo, telefonija
12.07.2011 17:36

Deli z drugimi:

Share

Dellov Peju s procesorjem Core i5?

Dellov tablični računalnik naziva Latitude ST, bo namesto načrtovanega Atoma, poganjal procesor Core i5.
Dellov tablični računalnik naziva Latitude ST, bo namesto načrtovanega Atoma, poganjal procesor Core i5.

O Dell-ovem tabličnem računalniku z Windowsi 7 Latitude ST, z razvojnim imenom Peju, se govori že kar nekaj časa. Glede na najnovejše informacije, bi naj naprava na prodajne police prišla nekje v oktobru, namesto predvidene Intelove platforme Oak Trail, pa bo omenjeni tablični računalnik temeljil na procesorju i5.

Dimenzije tega tabličnega računalnika, namenjenega poslovnim uporabnikom, znašajo 270 x 186 x 14 mm, medtem ko tehta slabih 900 gramov. Dellov Peju bo imel 10-palčni zaslon s Full HD ločljivostjo (1366 x 768 slikovnih točk) in zelo zdržljivo Gorilla steklo. V njem bo vgrajenega 4 GB pomnilnika, 60 ali 120-GB SSD disk, sprednja kamera (z resolucijo 3 milijonov slikovnih točk za fotografiranje in snemanje videa) in zadnja (1.3 MP za video pogovore, itd.), microSD reža za pomnilniške kartice, VGA, HDMI ter dvoje USB vrat. Dellov tablični računalnik bo mogoče povezati z 3G in 4G omrežji, medtem ko bi baterija morala zagotoviti do osem ur avtonomije.

Cene za enkrat še niso objavljene, ampak kot je za pričakovati, Dell se s tem modelom nebo spustil v tekmo z iPadom in podobnih multimedijskimi tabličnimi računalniki – Peju bo stal nekoliko višje.


Prijavi napako v članku