Namizni računalniki
17.08.2014 09:07

Deli z drugimi:

Share

Dell Alienware Alpha: Miniaturna igralna konzola za velike igričarje!

Igralna konzila Alienware Alpha bo omogočala igranje računalniških iger le preko oblačnega portala Steam!
Igralna konzila Alienware Alpha bo omogočala igranje računalniških iger le preko oblačnega portala Steam!

Ker najzahtevnejši igričarji ne prisegajo na kompromise, bo podjetje Alienware zanje novembra letos ponudilo v prodajo nadvse zmogljivo igralno konzolo, ki ji vsaj zlahka ne bo zmanjkalo sape, saj temelji na osnovi izjemno zmogljive strojne opreme in operacijskega sistema Windows 8.1. Novost s prodajno oznako Alpha za poganjanje grafičnih vsebin poleg zmogljive grafične kartice uporablja še Intelove procesorje Core i3 oziroma Core i5 oziroma Core i7 s procesorskimi sredicami Haswell, za shranjevanje vmesnih podatkov pa je na voljo sistemski pomnilnik kapacitete štiri gigabajte oziroma osem gigabajtov. Vgrajena grafična kartica, ki temelji na osnovi zgradbe Maxwell, pa razpolaga z dvema gigabajtoma grafična pomnilnika GDDR5.

Zanimiva igralna konzola Alpha podjetja Alienware lahko brez težav poganja tudi najzahtevnejše računalniške igre v ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, in sicer s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo. Tu so na voljo še video izhod HDMI, štirje vmesniki USB 3.0, hitra brezžična povezava Wi-Fi 802.11ac ter trdi disk z do dvema terabajtoma prostora. Prednameščeni operacijski sistem Windows 8.1 je opremljen z namenskim grafičnim vmesnikom, ki poenostavlja izbiro priljubljenih računalniških iger in predvajanje vsebin na domačem televizorju. Te bodo kupcem seveda na voljo le preko oblačnega igričarskega sistema Steam, saj v navezi z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 8.1 računalniških iger ne bo mogoče igrati.

Igralna konzola Dell Alienware Alpha pričakovano ne bo poceni, saj bo že za vstopno različico opremljeno z enim igralnim ploščkom onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 410 evrov. Novost bo proti koncu leta po vsej verjetnosti naprodaj tudi v evropskem prostoru, zanjo pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 550 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Dell računalniki

Prijavi napako v članku