Računalništvo, telefonija
30.12.2017 10:13

Deli z drugimi:

Share

DeepCool QuadStellar: Prvo pametno računalniško ohišje!

Pametno ohišje DeepCool QuadStellar je izdelano iz kombinacije jekla, aluminija in kaljenega stekla.
Pametno ohišje DeepCool QuadStellar je izdelano iz kombinacije jekla, aluminija in kaljenega stekla.

Podjetje DeepCool je kot prvo na svetu ponudilo v prodajo pametno računalniško ohišje, ki je seveda pisano na kožo najzahtevnejšim uporabnikom. Pametno računalniško ohišje DeepCool QuadStellar ns takoj prepriča z nadvse všečno obliko ohišja ter posebno oblike osnovne plošče in grafične kartice, medtem ko se trdi diski in napajalnik nahajajo v ločeni »komori«. Novost seveda uporabniku omogoča upravljanje z osvetlitvijo, hitrostjo ventilatorjev in nadzor temperature preko aplikacije, ki jo lahko celo namestimo na mobilno napravo.

Pametno ohišje DeepCool QuadStellar je izdelano iz kombinacije jekla, aluminija in kaljenega stekla, zato ne preseneča, da tehta kar 14,5 kilogramov. Ker so strojne komponente nameščene v različne medsebojno ločene dele ohišja, je temperatura delovanja vedno optimalna. Pametno ohišje DeepCool QuadStellar je sicer primerno za osnovne plošče velikosti Mini-ITX, Micro ATX, ATX in E-ATX, lahko sprejme do osem 3,5-palčnih trdih diskov in pet 2,5-palčnih trdih diskov oziroma pogonov Solid State ter do tri grafične kartice. Za hlajenje računalniških komponent pa je na voljo kar šest zmogljivih 120-milimetrskih ventilatorjev.

Računalniško ohišje DeepCool QuadStellar meri 538 x 483 x 493 milimetrov in pričakovano ni ravno poceni. V Združenih državah Amerike je zanje namreč treba odšteti preračunanih 335 evrov, pri čemer davek na dodano vrednost sploh ni vključen.


Prijavi napako v članku