Telefoni
09.09.2021 14:02
Posodobljeno 7 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Datum izida iPhona 13 potrjen za 14. september – tukaj je vse, kar je znanega

Pripravite se, kajti 14. septembra, ob 19. uri po našem času, prihaja nov Applov dogodek, vsi pa že nestrpno pričakujemo novega iPhone 13 in morda še kakšno drugo Applovo napravo.

Po kar nekaj špekulacijah, obilici govoricah in nemalo ugibanja, je zdaj zagotovo jasno, da bo Applov naslednji dogodek 14. septembra, in sicer ob tej uri: 19.00 po našem času / 10am PT / 1pm ET / 6pm BST (3am AEST 15. septembra). Po vsej verjetnosti bo to izid novega iPhona 13. Pa je temu res tako?

Apple je medijem poslal neke vrste napovednik za dogodek, ki ga lahko vidite na naslovni sliki. Vse, kar je sporočil, je bilo “California streaming”. Applov podpredsenik marketinga je čivknil spodnji kratek video, ki sicer ni razkril nobenih naprav, se je pa dotaknil “streaming” načina in pa zelo jasno je nakazal tudi datum dogodka:

Mnogi največji Applovi oboževalci in najbolj zagreti iPhone uporabniki so bili zaskrbljeni, da bi Apple tudi letos znal prestaviti izid nove izdaje iPhona na oktober, namesto standardnega septemberskega termina. Seveda glavni povod takšnega razmišljanja je Covid-19 pandemija, vendar pa kot kaže letos ne bo prišlo do zamika in zamud. Medtem ko v napovedi dogodka ni eksplicitno izpostavljenih nobenih naprav, so zadnje govorice, med drugim tudi s strani Bloombergovega Marka Gurmana, jasno pokazale, da nove Apple prihajajo čez nekaj dni.

Poleg težko pričakovanega iPhona 13 bi lahko naslednji teden spoznali novo Apple Watch Series 7, obstaja pa tudi majhna verjetnost za novi iPad (2021). Še nekoliko manjša verjetnost pa je, da dobimo tudi novi iPad mini 6 in pa pametno uro Apple Watch SE 2, vendar za slednji dve napravi nismo ravno prepričani.

Analiza: “California streaming” na Applov dan?

Apple vedno za vse dogodke izbere specifične teme in fraze, s katerimi sporoča razne namige. Recimo geslo za WWDC 2021 v juniju je bilo “Connect”, aprilski iPad in Mac dogodek je bil “Spring Ahead” itd. Torej, le kaj je želel Apple sporočiti s “California Streaming”.

Torej, če pomislimo nekoliko bolj tehnično, bi lahko sklepali, da bi “California Streaming” nakazovalo na Apple TV Plus streaming storitev, potem morda tudi Apple Fitness Plus storitev, ali pa na ostale dele Apple One storitve.

Applovo vabilo na dogodek pa je vsebovalo še en namig – komponento navidezne resničnosti, ki uporabnikom omogoča, da skozi portal Applove oblike vidijo razgled Severne Kalifornije. Če želite tudi sami videt ta portal, se odpravite na spletno stran dogodka, ali pa si zadevo ogledajte spodaj:

Mogoče pa je končno prišel čas, da bomo dobili tako dolgo pričakovane Apple Glasses očala.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni Apple iPhone 13

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CLIP d.o.o.

Ulica Bojana Belne 3, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Tel: 02 320 54 03
Clip d.o.o. ponuja popolno programsko opremo za računovodstvo in tehnologijo polnjenja akumulatorjev. Pohvalijo se lahko z uporabniki tako doma kot tudi na območjih nekdanje Jugoslavije. Podjetje ... Več

Sberbank banka d.d.

Dunajska cesta 128a, 1000 Ljubljana, Tel: 080 22 65
Izbira banke je pomembna odločitev. S Sberbank banko, ki vam zna prisluhniti in svetovati, bo dobro poskrbljeno za vas in vaše finance, izognili se boste marsikateri nevšečnosti, ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več