Mrežna oprema
19.12.2009 10:41
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

D-Link predstavil Wi-Fi kartico velikosti nohta

DWA-131 naj bi bil najmanjši tovrstni produkt na trgu.
DWA-131 naj bi bil najmanjši tovrstni produkt na trgu.

Tajvanski D-Link, ki je bil ustanovljen leta 1986 je eno vodilnih svetovnih podjetij na področju razvoja mrežne opreme, tako za domače kot tudi za poslovne uporabnike. V teh dneh pa so predstavili novost, ki bo gotovo le še povečala njihovo priljubljenost. Gre namreč za brezžično USB mrežno kartico imenovano DWA-131, ki naj bi bila po njihovih navedbah hkrati tudi najmanjši tovrstni izdelek na tržišču. Njena velikost je namreč primerljiva z nohtom povprečnega odraslega človeka.

Ni pa velikost oziroma majhnost edina prednost predstavljenega modela. Ta namreč v celoti podpira najnovejši standard za brezžična omrežja, torej 802.11n. Tako je moč doseči hitrost prenosa podatkov v smeri do uporabnika kar do 300Mb/s. Tako je izpolnjen tudi pogoj za gladko pretakanje in s tem tudi predvajanje filmov v visoki ločljivosti, denimo na prenosni računalnik iz namiznega ali obratno. Seveda pa je vmesnik združljiv tudi z obstoječimi 802.11b/g dostopnimi točkami.

Poskrbljeno je tudi za varnost, saj bomo že z enim klikom lahko vzpostavili varno povezavo z Wi-Fi Protected Setup (WPS) dostopno točko ali brezžičnim usmernikom in to brez ročnega vnašanja in izbiranja enkripcije. WPS avtomatično vzpostavi napredne varnostne nastavitve z uporabo WPA2 enkripcije. Prav tako pa nam D-Linkov namestitveni program Quick Setup Wizard omogoča enostaven način namestitve USB kartice z vgrajenim programom za upravljanje brezžičnih omrežij, ki nam omogoča sledenje in beleženje omrežij do katerih smo dostopali.

Cena naj bi se gibala okoli 40 EUR. Zadovoljne lastnike pa bo verjetno glede na majhnost naprave najbolj skrbelo predvsem to, da je ne bi kje izgubili.


Prijavi napako v članku